Afrin'deki saldırının talimatını Mazlum Kobani verdi! Asıl hedef de hükümet binasıydı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında geçtiğimiz günlerde Afrin'de gerçekleştirilen kanlı terör saldırını kaleme aldı. 11'i çocuk olmak üzere toplam 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırının talimatını terörist Mazlum Kobani'nin verdiğini aktaran Selvi, saldırının asıl hedefinin ise hükümet binası olduğunu yazdı.

GİRİŞ 30.04.2020 12:55 GÜNCELLEME 30.04.2020 12:58
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

İşte Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki o bölüm;

 

AFRİN'DEKİ PATLAMADA ASIL HEDEF

KORONAVİRÜS gündemi belirlediği için Afrin'de PKK-YPG'nin sivillere yönelik katliamı yeterince tartışılmadı. Oysa PKK, ne koronavirüs tanıyor ne de ramazan. Afrin'de 11'i çocuk olmak üzere 44 kişi hayatını kaybetti.

 

Afrin'deki saldırı sembolik anlamlar taşıyor.

1- TALİMAT MAZLUM KOBANİ'DEN: Afrin'deki saldırının talimatının doğrudan Mazlum Kobani'den geldiği tespit edildi. Çünkü eylemi planlayanlardan bir kişi güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Sorgusu sürüyor. Mazlum Kobani ismi ise önemli. Hatırlarsanız, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyaz Saray'da Başkan Trump ve ABD'li senatörlerle görüşmesinde Mazlum Kobani'nin gerçek kimliğini ortaya koyan bir video izletmişti. ABD'li bir grubun barış elçisi olarak pazarlamaya çalıştığı Mazlum Kobani'nin elinde Afrin'deki patlamada hayatını kaybeden 11'i çocuk 44 sivilin kanı var.

2- BOMBAYI PATLATAN YAKALANDI: Afrin'deki saldırıdan sonra yakalanan teröristin sıradan biri olmadığı tespit edildi. Uzaktan kumandanın düğmesine basarak bombalı aracı patlatan kişi.

3- ASIL HEDEF NERESİYDİ?: Bomba yüklü tanker Afrin'in en kalabalık yerlerinden birinde patlatıldı. Ancak asıl hedefin hükümet binası olduğu ortaya çıktı. Hükümet binasının önemi ne? Elbette ki hükümet binasına bombalı bir aracın girmesi çok daha büyük ses getirirdi. Ancak ondan da öte bir anlamı var. Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekâtı hükümet binasına Türk bayrağının çekilmesiyle sona ermişti. Sosyal medyada videoları var. Örgütün paçavrası indirildikten sonra Türk bayrağı çekiliyor. PKK-YPG bombalı araçla işte burayı hedef alıyor. Ama erken patlatıyorlar.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 31
  • Diyarbekri 3 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin manevi çocuğuysan, bu demektir ki, sağlam değilsin. Ey zalimler, İnşallaha mazlumların kanında boğulursunuz, hayır görmezsiniz.
    Cevapla
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu pisliğide bulup gebertin artık
    Cevapla
  • Ferhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu soysuz arkasın da ise türkiye kendine yakışanı yapmasını bekliyoruz
    Cevapla
  • selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Demekki şu anda ki hedefi TC hedefi mazlum kobani ve ekibidir.Hemde bugün veya yarın
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    hedef dersin nerde var ise vur emri verirsin yanin da isterse usa israil askeri bile olsa bu hedef dersin herkes yerini bilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor