BM korona faturasını onlara kesti: Para ödetme zamanı geldi

Korona salgınının gerilettiği ekonomiler canlandırılırken hükümetlerin harcamalarını karbon salınımını sıfıra indirmeye yönelik kullanması gerektiğini belirten BM genel sekreteri Antonio Guterres, "Vergi mükelleflerinin parası fosil yakıtları sübvanse etmek ve yoğun karbon salınımı yapan endüstrileri kurtarmak için kullanılmamalı. Karbon salınımı yapan endüstrilere para ödetme zamanı geldi." diye konuştu.

BM korona faturasını onlara kesti: Para ödetme zamanı geldi
BM korona faturasını onlara kesti: Para ödetme zamanı geldi
GİRİŞ 30.04.2020 21:20 GÜNCELLEME 30.04.2020 21:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Guterres, video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 salgını sonrası iyileşmenin iklim değişikliği ile mücadele eylemleriyle paralel gitmesi gerektiğini söyledi. 

 

 

"KARBON SALINIMI YAPAN ENDÜSTRİLERE PARA ÖDETME ZAMANI GELDİ"

Salgının gerilettiği ekonomiler canlandırılırken hükümetlerin harcamalarını karbon salınımını sıfıra indirmek ve yeşil istihdam alanları oluşturmaya yönelik kullanması gerektiğini belirten Antonio Guterres, "Vergi mükelleflerinin parası fosil yakıtları sübvanse etmek ve yoğun karbon salınımı yapan endüstrileri kurtarmak için kullanılmamalı. Karbon salınımı yapan endüstrilere para ödetme zamanı geldi." diye konuştu. 

 

 

2050 HEDEFLERİ

Guterres, başta atmosfere en fazla sera gazı salınımı yapan uluslar olmak üzere bütün ülkelere 2050 yılına kadar sıfır karbon hedefine ulaşılması için strateji belirlemeleri çağrısı da yaptı.

"BÜYÜK GÜÇLER ARASINDAKİ İLİŞKİ ÇOK İŞLEVSİZ"

BM Genel Sekreteri Guterres, AA muhabirinin, "salgınla mücadele konusunda birlik olup henüz bir karar alamayan BM Güvenlik Konseyinin kendisini hayal kırıklığına uğratıp uğratmadığı" yönündeki sorusuna ise şöyle yanıt verdi: 

"Bugün dünyada büyük güçler arasındaki ilişkinin çok işlevsiz olduğunu biliyoruz ve bu da Güvenlik Konseyinin uluslararası iş birliği konusunda karar almasını zorlaştırıyor, tıpkı diğer birçok alanda olduğu gibi. Özellikle güçlü ülkelerin salgınla ve karşılaştığımız diğer güvenlik sorunlarıyla mücadele için bir araya gelip uzlaşmasına ihtiyacımız var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu salınımı ortaya çıkaranlar bunlar.tamamda kullanan biziz.örnek en fazla havayı kirleten kömür ler,gazlar,petrol,diğerleri.rabbimiz bunu nimet olarak bize vermiş.ve biz kullanım hatası yapıyoruz.kullanalım fakat havaya sıfır kirli salınım olmadı lazım.işte biz kolay olsun diye kirliliği engelleyici salınım üzerinde çok az çalışılmış.teknoloji yetersiz.inşaallah kömür petrol dönemi bitiyor.gaz dönemi ve yenilenenilir enerji yerine geliyor.bilim adamlarımız bu boş alanda çok çalışma yapmalıdır.zonguldak maden kömürü ocağına Yüz bin işçi alınacak dense bu gün kontenjan dolar.ama onlar çıkardıkları kömürün havayı kirleteceğini düşünmez.Bunu bilim adamlarının halletmesi lazım.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bm nin cani cehenneme ne dedigi kimseyi ilgilendirmiyor
    Cevapla
  • Adaletli Dünya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ortada BM diye birşey varda bizim burdan mı görünmüyor acaba?Sadece 5 daimi üye ve güçlü olan ülkelerin sözü geçtiği (Dünyayı en çok sömürenler) Zayıf ve müslümanları sömüren bir örgüt var.Bugüne kadar hangi katliamı. ve savaşı önlediler acaba( Bosna /Arakan/Ruanda/Filistin katliamları --Irak/Suriye/Afganistan savaşları sadece seyirci kaldılar .Korona virüs bence daha adil çünkü güçlü zayıf ayırt etmiyor herkese değiyor.
    Cevapla
  • Uruz bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük güçler arasındaki tek ilişki var o da güçlünün zayıfı ezmesi ve sömürmesidir. Bir de islam dünyasının iyice parçalanmaya çalışılmasıdır.
    Cevapla
  • pirhan 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi lennnnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...