DSÖ durdu durdu, sonunda Çin'e fena çattı: Bir şeyleri inceliyorlar ama...

ABD'nin Çin ve DSÖ'nün herhangi bir bilgiyi örtbas edip etmediğinin ortaya çıkarılması için istihbarat kurumlarına talimat vermesinin ardından DSÖ'nün Çin temsilcisi Dr. Gauden Galea'dan kritik açıklama geldi. İngiliz medyasına konuşan Galea, "3-16 Ocak tarihlerinde Çin DSÖ'ye 41 vaka dışında yeni vaka bildirmedi. Şu anda Çin'in ulusal düzeyde bir inceleme yaptığını biliyoruz, ancak biz davet edilmedik" dedi.

DSÖ durdu durdu, sonunda Çin'e fena çattı: Bir şeyleri inceliyorlar ama...
DSÖ durdu durdu, sonunda Çin'e fena çattı: Bir şeyleri inceliyorlar ama...
GİRİŞ 01.05.2020 14:04 GÜNCELLEME 01.05.2020 16:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiliz medyasından SkyNews'e konuşan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Çin temsilcisi Dr. Gauden Galea, "Şu anda Çin’in ulusal düzeyde bir inceleme yaptığını biliyoruz, ancak biz davet edilmedik" ifadelerini kullandı. DSÖ’nün sürekli olarak incelemelere katılma talebinin reddedildiğini ifade eden Dr. Galea, "DSÖ sağlık komisyonundan ve yetkililerden talepte bulunuyor. Virüsün kökenleri çok önemli. Hayvan-insan etkileşimi son derece önemli ve incelenmesi gerekir Tekrar ortaya çıkmasını önlemek için mümkün olduğunca çok şey bilmemiz gerekiyor" dedi. Dr. Galea, DSÖ’nün söz konusu incelemelere dahil edilmemesi için Çin tarafından gerekli bir neden sunulmadığını da ekledi.

 

VİRÜSÜN İLK ÇIKTIĞI ZAMAN ARALIĞINDA VAKA SAYILARI 41'DE KALDI

 

Dr. Gaela, 3-16 Ocak tarihlerinde Çin’in 41 vaka dışında yeni vaka bildirmediğini ve bunun mümkün olmadığını ifade ederek, "Bu zaman diliminde sadece 41 vaka mı vardı? Bence öyle değil. Spekülasyon yapamam ancak o dönemde vaka sayılarında artış olmalıydı. Söz konusu salgının doğası gereği vaka sayısının 41’de kalması pek olası değil. Daha fazla vaka var mıydı? Bu Çin’in cevaplaması gereken bir soru" dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POMPEO'DAN SORUŞTURMA SİNYALİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da bugün bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'i "salgın konusunda dezenformasyon yaymak ve salgının detaylarını örtbas etmekle" suçladı. Ayrıca Pompeo, virüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olabileceği iddialarına ilişkin de Çin'e biyomedikal laboratuvarlarını aralarında ABD'nin de bulunduğu uluslararası denetçilere açması çağrısı yaptı.

TRUMP'IN ÇİN'E VE DSÖ'YE "KORONAVİRÜS" SAVAŞI

ABD Başkanı Donald Trump, salgının ilk günlerinde "iyi iş çıkarıyorlar" diye övdüğü Çin ve DSÖ'ye, virüsün ABD'de ciddi bir şekilde yayılmasının ardından adeta savaş açmıştı. "Çin'in oyuncağı" olarak nitelediği DSÖ'yü asli görevini yerine getirmemekle suçlayan Trump, bu kuruluşa ABD'nin sağladığı fonları askıya almıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • ergül özcan 3 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar, çin başta bir şey saklasa bile olay ortaya çıktıktan sonra hiç bi devlet 1,5 ay hiç bir önlem almadı. a.b.d.nin derdi aklı sıra diğer devletlere yaptığı gibi eşkiyalıkla çinden para sızdırmak.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    çin herşeyi saklıyor dünyaya meydan okuyor bir milyon doğu türkistan türkünü kamplarda işkençe yapıyor kimseye göstermiyor bu konuda ben amerikayı destekliyorum
    Cevapla
  • Sınır 3 yıl önce Şikayet Et
    Muhakkak bu konu araştırılmalıdır.yoksa başka virüsleri dünyaya yayacaklar.ellerinde ir dünya virüs çeşiti var.bu virüsün arkasından çin ,çininde arkasından karanlık yarasalar çıkabilir.çok yüksek bir ihtimal.yani.dünyanın görünen yöneticileriyle görünmeyen yöneticileri arasındaki bir mücadele.bu virüsün arkasında görünmeyenler var.açığa çıkarılmalıdır.kim bunlar.o zaman insanlık düşmanını tanıyacaktır.zalimler.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    küreselci kötülerin ve istihbaratlarının elleri her yerde olduğu için kimse kimseye güvenmiyor. DSÖ çine güvenmiyorda çini bırakın Dünya DSÖ ye ne kadar güveniyor Devletlerde kendisine göre aklına yattığı kısımlarına güven duyuyor.
    Cevapla
  • Alagözler 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu açıklamayı niye zamanında yapmadınız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi