Putin gelen tepkiler sonrası, yeni yaptırdığı kiliseye işlettiği kendi mozaiğini kaldırttı

Rusya'da 2. Dünya Savaşı zaferinin anısına yapılan "Patriot (Yurtsever)" adlı parkın içine inşa edilen bir kilisenin mozaikleri tartışma konusu oldu. Yapının duvarlarına duvarına yapılan dev mozaikte resmedilenler arasında Rus lider Vladirmir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve SSCB liderlerinden Jozef Stalin'in de bulunması tepkilere neden oldu. Yaşanan tartışmaların ardından mozaik kaldırıldı.

Putin gelen tepkiler sonrası, yeni yaptırdığı kiliseye işlettiği kendi mozaiğini kaldırttı
Putin gelen tepkiler sonrası, yeni yaptırdığı kiliseye işlettiği kendi mozaiğini kaldırttı
GİRİŞ 01.05.2020 16:43 GÜNCELLEME 01.05.2020 16:44

Başkent Moskova yakınlarındaki Kubinski'de inşa edilen Rusya ordusunun ana kilisesinin içinde Başkan Putin ve ekibinin mozaikleri işlendi. Ancak bu uygulama ülke genelinde tartışmalara neden oldu.

 

Mozaikte Putin ve Savunma Bakanı Şoygu'nun yanı sıra Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, Duma Başkanı Volodin, Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev ve FSB Başkanı Bortnikov da yer aldı.

 

UZMANLAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Kilisenin iç duvarına yapılan, "Kırım’ın Kansız Birleşmesi" ve "Zafer Töreni" adını taşıyan mozaiklerle ilgili açıklamada bulunan Rusya Ortodoks Kilisesi sanat, mimarlık ve restorasyon komitesi, konu olan tarihi olaylara imza atan o dönemin devlet büyüklerinin bulunmasının uygun olduğunu söyledi. Kalinin ayrıca, mozaiklerde yer almaları konusunda Putin ve Şoygu’dan izin alınmadığını belirtti.

Gelen tepkiler üzerine mozaik kaldırıldı. Rusya Silahlı Kuvvetlerinin ana kilisesi olarak planlanan projedeki mozaikler sorulan Kremlin Sözcüsü Peskov, konudan haberdar olmadığını söylemişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!