Uluslararası Ceza Mahkemesi talep etti: Filistin bu mahkemeye taraf 'devlet'dir

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda Başsavcı Bensouda tarafından hazırlanan ve UCM ilk derece dairesi tarafından yayınlanan talepte, Doğu Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da mahkemenin yargı yetkisini kullanabileceği ve Filistin'in bu topraklar üzerindeki mahkemeye taraf "devlet" olduğu ortaya kondu.

Uluslararası Ceza Mahkemesi talep etti: Filistin bu mahkemeye taraf 'devlet'dir
Uluslararası Ceza Mahkemesi talep etti: Filistin bu mahkemeye taraf 'devlet'dir
GİRİŞ 01.05.2020 19:01 GÜNCELLEME 01.05.2020 19:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başsavcısı Bensouda, İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma yetkisine ilişkin mahkemeye sunduğu görüşünde, mahkemeden, Filistin toprakları üzerinde yargı yetkisi olduğuna hükmetmesini talep etti.

 FİLİSTİN BU TOPRAKLAR ÜZERİNDEKİ MAHKEMEYE TARAF "DEVLET"DİR

Başsavcı Bensouda tarafından hazırlanan ve UCM ilk derece dairesi tarafından yayınlanan talepte, Doğu Kudüs, Gazze ve Batı Şeria'da mahkemenin yargı yetkisini kullanabileceği ve Filistin'in bu topraklar üzerindeki mahkemeye taraf "devlet" olduğu ortaya kondu. 

Mağdur ve diğer ülkelerden gelen görüşleri inceledikten sonra mahkemenin yargı yetkisine sahip olduğuna ilişkin kanaate vardığını belirten Bensouda, ilk derece mahkemesinden Filistin toprakları üzerindeki yargı yetkisinin teyid edilmesini istedi.

Görev süresi bu yılın sonunda dolacak olan Başsavcı Bensouda, ocak ayında, İsrail'in işlediği savaş suçlarıyla ilgili soruşturma yetkisi hakkında Filistin ve İsrail taraflarını, diğer ülke ve mağdurları, mahkemenin Filistin toprakları üzerindeki yargı yetkisine ilişkin görüş bildirmeye çağırmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Görev süresi dolacak kişi söyledi
    Cevapla
  • Cengiz oksakli 3 yıl önce Şikayet Et
    Netenyahu sen ve devletin islama ve muslumanlara yenileceksin devam et zulme rabbim unutmaz zulmedenleri rabbim adaletin o küçücük çocuğun dediği gibi sizi rabbime şikayet ediyorum
    Cevapla
  • Nami 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar israili nde ço umrunda sanki.
    Cevapla
  • M.dağ 3 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum savcıyı tebrikler
    Cevapla
  • Katran 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudimi tiksiniyorum kusasim geliyor yeminle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor