Vuhan laboratuvarı fotoğrafları örtbas etti!

Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün laboratuvarlarında çalışan bilim adamlarının yarasaları koruyucu ekipman olmaksızın incelediği ve mağaraları gezdiği fotoğrafları web sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı. Enstitünün web sitesinden ayrıca Mart 2018'de, ABD'li bilim ve teknoloji uzmanı Rick Switzer'in enstitüye yaptığı ziyarete ilişkin fotoğrafları kaldırdığı öğrenildi.

GİRİŞ 03.05.2020 06:45 GÜNCELLEME 03.05.2020 09:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Vuhan Viroloji Enstitüsü'nün laboratuvarlarında çalışan bilim adamlarının yarasaları incelediği ve bilim adamlarının mağaraları gezdiği fotoğrafları web sitesinden kaldırdığı ortaya çıktı.

Enstitünün web sitesinden çok az koruyucu ekipmanla mağara gezen görevlilerin ve Mart 2018'de, ABD'li bilim ve teknoloji uzmanı Rick Switzer'in enstitüye yaptığı ziyarete ilişkin fotoğrafları kaldırdığı öğrenildi.

Dailymail'in aktardığına göre Aralık ayında internette yayınlanan bir videoda ise Vuhan Hastalık Kontrol Merkezi'nde bir araştırmacı olan Tian Junhua'yı mağaralardan numune topladığını söylemiş ve "Her şeyi kirleten yarasaların dışkısına kolayca temas ediliyor. Oldukça riskli. Korkuyu hissediyorum. Enfeksiyon korkusu" ifadelerini kullanmıştı.;

 

 

ABD Başkanı Donald Trump virüsün Çin'deki labaratuarlardan yayıldığını iddia ediyor.

ABD'nin CNN televizyonu da ABD istihbaratının koronavirüs salgınının sıfır noktası kabul edilen Wuhan'daki viroloji laboratuvarında üretildiği iddialarını araştırdığını bildirmişti.ABD Başkanı Donald Trump, bir gazetecinin, "Koronavirüsün kökeninin Wuhan Viroloji Enstitüsü olduğundan emin olmanızı sağlayan herhangi bir şey gördünüz mü?" sorusuna, "Evet, gördüm" şeklinde yanıt vermişti.

YORUMLAR 18
  • Uruz bey 3 yıl önce Şikayet Et
    Girmediğiniz bir mağaradaki yarasalar kaldıydı.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu işte bir iş var her ülkede var yarasa. Hatda bizim ülkede en degerli güpre olarak kullanılıyor yarasa dışkısı neden onlara bulaşmıyor. Neden diğer ülkelerde yok tu bu virüs eğer yarasadansa?
    Cevapla
  • Fuat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu korona covid 19 virüsün DNA analizinde içinde Hiv / Aids virüsün DNA rastlamışlar. Bu buluntu korona yani covid 19 virüsün doğal olmayıp labratuvar ortamında geliştirildiğini dair bulguyu ve şüpheyi artırıyor ve derinleştiriyor. Şimdi ise bütün belgeleri yok etmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
  • AliG 3 yıl önce Şikayet Et
    yarasa filan hikâye arkadaş. bariz bir şekilde labaratuvar ortamında üretilmiş virüsü insanlara bulaştırdılar.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarasa olsa daha önce neden bulasmadi, bunlar hergun yarasa yiyiyor, hergun diğer vahşi hayvamlari yiyorlar, lab ortamında üretildi bu virüs
    Cevapla
  • Torun 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünyadaki bilimadamlari yalan söyluyor dimi ,azicik dunyaya bakin ya
    Cevapla
  • Ethem 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas bu yarasalarin gubresi cok verimli diye yillardir bunlari toplayip gecinenler var Turkiyede magra magra gezoyiyorlar ve cokda pahali satiliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak