Bu gurur Türkiye'nin, DSÖ resmen duyurdu!

Son dakika gelen bilgilere göre; Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Dr. Hans Kluge'la video konferansla görüştü. Dr. Hans Kluge görüşmede yaptığı açıklamada, "Ekibinizde yer alan uzmanlarınızla birlikte Türkiye'nin Covid-19 ile mücadelesindeki büyük tecrübesinin konu edildiği bir çalışma hazırlamaktan büyük memnuniyet duyacağım." dedi.

GİRİŞ 13.05.2020 20:43 GÜNCELLEME 13.05.2020 20:43
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Görüşmede Türkiye'deki vaka sayıları, iyileşme oranları, Türkiye'nin uyguladığı tedavi algoritması ele alındı ve normalleşme adımlarına yönelik istişarelerde bulunuldu.

Koca, görüşmede, salgının her döneminde DSÖ ile yakın işbirliği içinde süreci yürüttüklerini ifade ederek, Türkiye'nin test, takip ve tedavide başarılı bir süreç yönettiğini açıkça ortaya koyduğunu vurguladı.

 

 

Bakan Koca, "Türkiye test, takip ve tedavide başarılı bir süreç yönettiğini açıkça ortaya koymuştur. Türkiye'deki rakamların seyri bunu açıkça göstermektedir. Özellikle dünyada yaşlı mortalitesinde çok ciddi sorun yaşanırken, ülkem etkin tedavi yöntemleri ve düşük mortalite oranları ile ön plana çıkmaktadır." dedi. 

Bu başarılı sürecin Türkiye'yi normalleşme planını uygulama aşamasına getirdiğini vurgulayan Koca, aşamalı ve kontrollü şekilde bazı önlemleri hafifletmeyi düşündüklerini aktardı.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI AKADEMİK ÇALIŞMA KONUSU OLACAK 

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge da Türkiye'nin Covid-19'a yönelik başarılı mücadelesinin akademik yayınlara aktarılması gerektiğini ifade ederek, "Türkiye'nin Avrupa için ne kadar güçlü ve önemli bir işbirliği ortağı olduğunu, bizim için ne kadar büyük önem taşıdığını bir kez daha vurgulamak isterim. Ekibinizde yer alan uzmanlarınızla birlikte Türkiye'nin Covid-19 ile mücadelesindeki büyük tecrübesinin konu edildiği bir çalışma hazırlamaktan büyük memnuniyet duyacağım." diye konuştu.

Türkiye'nin sağlık sistemindeki dönüşümün büyük bir başarı olduğuna dikkati çeken Kluge, bu başarının Covid-19 mücadelesine de yansıdığını vurguladı.

Kluge, Türkiye'nin yürüttüğü sürecin "en iyi uygulamalar" başlığıyla diğer ülkelerle de paylaşılması konusunda DSÖ'nün son derece istekli olduğunu söyledi.

Hans Kluge, şunları kaydetti:

"İki hafta önce düzenlenen Türk Konseyi Sağlık Bakanları Zirvesi'nde, bütün katılımcı ülkeler Türkiye tarafından gösterilen dayanışmanın kendileri için ne kadar önemli olduğunu ifade ettiler. Böylesi bir uluslararası dayanışma ve liderliği üstlendiğiniz için bizzat teşekkür etmek isterim. DSÖ için çok önemli olan bir hususu da vurgulamak isterim. Hem Suriyeli sığınmacılara hem de sınırın diğer tarafındaki Suriyelilere yönelik uygulanan sağlık hizmetleri için takdirlerimi lütfen kabul edin."

YORUMLAR 70
  • Tennur Suluk 3 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler yurdumun Cumhurbaşkanı ,Sağlık Bakanı ve özveri ile çalışan sağlık elemanları.Dünya devletlerinin acizliği Karşısında yurdumla gurur duydum. Başarılarımız daim olsun. #Durmakyokyoladevam
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımıza ,Bakanımıza teşekkürler, BİZ BİR ÜLKEYİZ. Eller ne derse desin biz büyük bir ülkeyiz. Ülkemizle gurur duyuyoruz. Birbirlerinin maskelerini çalan sözüm ona süper güç ülkeleri gördükçe ben utandım. Acaba bizdeki batı hayranı bu Almanya, Fransa , Hollanda köpeği olmuş zihniyet hiç mahçup olur mu bu yaşananlardan. Yoksa hala tankın tekeri satıldı mı derler. Veya niye dışarıdan saman alıyoruz verin bize kendi samanımızı onu yiyelim mi derler.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet geleceğin altın yumurtlayan tavuğu. Sağlık turizmi . Türkiye kendini dünyaya kabul ettirecek. Allah'ın izni ile. Allah reis ten razı olsun.
    Cevapla
  • pusula 3 yıl önce Şikayet Et
    çünkü işe bilim adamları el attı, çünkü bir gurup çalışması var, tek adamın ağzına bakılmadı.
    Cevapla
  • Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne fuzuli insansın. O bilim insanlarının düşüncelerini soran biri var herhalde. Kabul etsen de etmesen de sağlık sisteminin işleyişine bak. Niyeti bozuk, kalbin kirlenmiş.
    Cevapla
  • Zonki 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Tek adamı seviyoruz. O kadar
    Cevapla
  • Saıd ANT 3 yıl önce Şikayet Et
    Reisimizin kıymetını bılelım Sn Recep Tayyıp ERDOGAN reisimiz CenabıALLAHın bize sundugu en buyuk nimet
    Cevapla
  • Muratb 3 yıl önce Şikayet Et
    Nimet yerine lütuf desek. Sanki daha doğru olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?