BM uyardı: Kovid-19 salgını sebebiyle akıl sağlığımız da tehlikede

Yeni tip koronavirüs nedeniyle yakınlarını ve işini kaybetme, karantina ve hareket kısıtlılığı ile gelecek endişesinin, akıl sağlığını etkileyebileceği belirtildi. Hükümetlere akıl sağlığı hizmetlerini artırma çağrısı yapıldı.

BM uyardı: Kovid-19 salgını sebebiyle akıl sağlığımız da tehlikede
BM uyardı: Kovid-19 salgını sebebiyle akıl sağlığımız da tehlikede
GİRİŞ 14.05.2020 07:46 GÜNCELLEME 14.05.2020 09:39

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) insan sağlığını sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da etkilediğini belirterek, hükümetlere salgınla mücadelede akıl sağlığı hizmetlerini artırmaları ve finanse etmeleri çağrısında bulundu.

 

Guterres, yayımladığı video mesajında, yakınlarını ve işini kaybetme, karantina ve hareket kısıtlılığı ile gelecek endişesi gibi nedenlerin akıl sağlığını etkileyebileceğine dikkati çekti.

Kovid-19 salgınının stresi artırdığını ve özellikle ön saflardaki sağlık çalışanları, yaşlılar, sağlık problemleri olanlar, kriz ve savaş bölgelerinde yaşayanları daha fazla etkilediğini kaydeden Guterres, salgın kontrol altına alınsa dahi acı, endişe ve depresyonun bireyleri ve toplumları etkilemeye devam edeceğini söyledi.

 

AKIL SAĞLIĞI HİZMETLERİ ARTIRILMALI

"Hükümetlere salgınla mücadelede akıl sağlığı hizmetlerini artırma ve finanse etme" çağrısında bulunan Guterres, akıl sağlığı hizmetlerine daha fazla yatırım yapılması ve evresel sağlık sigortası kapsamına alınması gerektiğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek