Osman Müftüoğlu: Fauci altını çizdi! Bizim de almamız gereken dersler var

Hürriyet gazetesi yazarı Osman Müftüoğlu "Normalleşmede acele mi ediyoruz"adlı köşe yazısında önemli konulara değindi. ABD'de Trump yönetiminin Kovid-19 ile mücadeledeki ekibinin başındaki Dr. Anthony Fauci'nin parmakla gösterilen kariyerini ve tavsiyelerini aktaran Müftüoğlu, "Fauci'nin altını çizdiği ayrıntılardan, bizim de almamız gereken dersler, çıkarmamız gereken sonuçlar var" ifadelerini kullandı.

Osman Müftüoğlu: Fauci altını çizdi! Bizim de almamız gereken dersler var
Osman Müftüoğlu: Fauci altını çizdi! Bizim de almamız gereken dersler var
GİRİŞ 15.05.2020 16:14 GÜNCELLEME 16.05.2020 14:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İşte Osman Müftüoğlu'nun yazısındaki o bölüm;

 

"ÖNEMLİ: DR. FAUCI NEDEN ÖNEMLİ

DR. Anthony Fauci’nin uyarıları hepimiz için çok önemli. Zira Fauci, salgın hastalıklar konusunda muazzam bir otoriteye sahip. Neredeyse 40 yıla yakın süredir Amerika’da bulaşıcı ve salgın hastalıkların yönetimini üstlenen kişi o. Ayrıca akademik çalışmaları ile de her zaman saygı uyandırıyor. Kısacası dünya çapında bir uzman.

 

Bugüne kadar beş ayrı ABD başkanıyla kesintisiz çalışmış. Söylediklerini, tavsiyelerini, hemen her başkan koşulsuz uygulamış. Fauci’nin tavsiyelerini hafife alan ise sadece son başkan Trump olmuş. "ABD’nin durumu belki de bu nedenle hiç de iç açıcı değil" diyenler çoğunlukta.

Bilindiği gibi, bu salgında Amerika ağır darbeler aldı ve büyük devlet karizmasını önemli ölçüde kaybetti. Fauci’nin tavsiyelerine gelince, onları yandaki kutuda özetledim...

NOT ALIN: FAUCI DİYOR Kİ

* Çok tehlikeli, çok bulaşıcı ve henüz bilinmeyen yönleri çok fazla bir virüs ve onun yarattığı önemli bir salgınla karşı karşıyayız.

* Virüs ve salgın muhtemelen 36 ay kadar bizimle birlikte olacak, gündemimizde bu ikili daima bulunacak.

* Dikkat edilmezse her ülkede yeni ‘küçük zirveler’ hatta yeni ve tekrarlayabilen ‘salgın dalgaları (ikinci ve üçüncü dalgalar)’ gündeme gelebilecek.

* Özellikle önümüzdeki sonbahar ayları çok ama çok kritik. Sonbaharla birlikte kış için ciddi hazırlıklar yapmamızda fayda var.

* İlaç ve aşının bulunması konusunda iyi gelişmeler var. Özellikle aşı konusunda iyi haberler almak mümkün. Ama aşı için de ilaç için de 6-12 aylık bir süreyi göze almak, planlarımızı buna göre yapmak zorundayız.

Not: Dr. Fauci’nin düşüncelerini biraz genişleterek ve yorumlayarak size naklettim.

UNUTMAYIN: DR. FAUCI’DEN NOTLAR

DR. Fauci, kısa bir süre önce birlikte çalıştığı diğer arkadaşlarıyla birlikte Amerikan Meclisi Senatosu’nda, senatörlerin kendine yönelttiği sorulara yanıt verdi. O yanıtlardan bazıları çok önemli. Onları hepimizin bir kenara not etmesi lazım. Zira Fauci’nin altını çizdiği ayrıntılardan, bizim de almamız gereken dersler, çıkarmamız gereken sonuçlar var."

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • kurt 3 yıl önce Şikayet Et
    aynı fauci rothschild ve gates vakfıyla beraber 40 yıldır kolkola ve trump okulları açmayalım derken o açalım diyen bir deha
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    iranda virüs atarken daha abd başlamamıştı, o zaman trump Ne diyordu, ; "bizde virüs işleri iyidir, isterseniz bakalım" diyordu. Ha! şimdi Ne oldu?
    Cevapla
  • ali yazıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd deki doktoru dinleyelimd neden kendi ülkemizin doktorlarını bilim adamlarını dinlemeyelim,bu anlatılanları kendi ülkemizin biblimadamları söylüyorlr zaten
    Cevapla
  • Çünkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim bilimadamlarımız bilgi ve eğitimlerini onlardan aldıkları için olabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor