Hafter'n sözcüsünden komik açıklama: Taktiksel olarak geri çekildik

Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, ülkenin batısındaki Vatiyye Askeri Üssü'nde Libya hükümetine karşı yaşadıkları yenilginin ardından Trablus'un güneyindeki cephelerden de "taktiksel" olarak çekildiklerini ileri sürdü.

Hafter'n sözcüsünden komik açıklama: Taktiksel olarak geri çekildik
Hafter'n sözcüsünden komik açıklama: Taktiksel olarak geri çekildik
GİRİŞ 19.05.2020 16:19 GÜNCELLEME 19.05.2020 16:47
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Hafter'in liderlik ettiği "Libya Ulusal Ordusu" isimli silahlı grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, başkent Trablus'un güneyindeki bazı cepheleri "yeniden yapılandıracaklarını ve bu cephelerin yeni noktalara ilerleyeceğini" söyledi.

 

Yeni mevziler oluşturacaklarını, "bunun, bazı noktalarda geri çekilme anlamına geldiğini ancak tamamiyle taktiksel ve stratejik olduğunu" savunan Mismari, Halife Hafter'in "özellikle bayram günlerinde bazı bölgelerde sivillerin çok kalabalık ve sıkışık bir şekilde kaldığını göz önüne alarak düşmanları tarafından hedef haline gelebilecekleri endişesiyle bu adımı attığını" iddia etti. Mismari, "tüm bu adımlarının ve hamlelerinin çok detaylı bir biçimde hesaplandığını" öne sürdü.

Libya'nın doğusundaki silahlı lider Halife Hafter'in komutasındaki askerlerine başkenti ele geçirmek amacıyla Nisan 2019'da saldırı emri vermesiyle, Arap Baharı sonrası istikrar arayışındaki petrol zengini Libya şiddet sarmalına sürüklenmişti. Libya hükümeti, uzun süre savunmada bekledikten sonra Türkiye ile imzaladığı güvenlik ve askeri işbirliği anlaşmasından aldığı destekle 25 Mart'ta sivilleri korumak amacıyla Barış Fırtınası Harekatı başlattıklarını duyurmuştu.

 

HAFTER ORDUSU SİVİLLERİ HEDEF ALMIŞTI

Libya ordusu, kısa bir süre içinde Hafter güçlerine karşı karşı birçok başarı elde etmiş 13 Nisan'da başkent Trablus'tan Tunus sınırına kadar uzanan 3 bin kilometrekare alanı milislerden arındırdığını duyurmuştu. Hafter ordusu yaşadıkları yenilgilerin ardından başkentteki sivil yerleşim bölgelerine yüzlerce roket ve top mermisiyle saldırı düzenlemiş, bu ay içerisinde aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 30'tan fazla sivil Hafter askerlerinin bombardımanında hayatını kaybetmişti.

Ülkenin batısındaki 50 kilometrekare alana kurulu stratejik Vatiyye Askeri Hava Üssü'nü dün Hafter güçlerinden kurtaran Libya ordusu, bugün üssün yaklaşık 60 kilometre güneyinde Tunus sınırı yakınlarındaki iki beldeyi de milislerden arındırdığını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 58
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde taktik maktik yok,tak tak tak sıkıyoruz Allah ne verdiyse
    Cevapla
  • Trabzonlu Milis 3 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın taktiği maktiği...artık o kadar halkı baskı altında yaşatmayın.Piyon olduğunuzu tüm halkınız öğrendi...Her yerden taktiksel çekilin ve bayrağı Türk Askerine verin,huzur getirelim ve yine siz oturun o bizi seven halk ile ...ya da kendinize taktiksel olarak mezar hazırlayın...
    Cevapla
  • Müco 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorun yok taktiksel olarak çekilin ta mısır'a kadar Sudan'a kadar libya kurtulsun sizin gibi lejyoner ler den barış ve huzur gelsin.
    Cevapla
  • ahmt 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk kanı aktıysa türk orda çıkmaz .defolun ayak bağı olmayın.yakında hicaz inş
    Cevapla
  • John Wick 3 yıl önce Şikayet Et
    yakın zamanda da taktiksel olarak gebereceksiniz inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!