ABD araştırması: Kovid-19 yaz mevsiminde azalmayacak

ABD'de Koronavirüs hakkında yapılan bir araştırmaya göre, Koronavirüs salgını yaz mevsiminde dei tahmin edilenin aksine azalma göstermeyecek. İddiaya konu olan araştırma, Princeton Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

ABD araştırması: Kovid-19 yaz mevsiminde azalmayacak
ABD araştırması: Kovid-19 yaz mevsiminde azalmayacak
GİRİŞ 19.05.2020 17:14 GÜNCELLEME 19.05.2020 17:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD merkezli Princeton Üniversitesi', koronavirüsün mevsimlere göre yayılımını da içeren bir araştırma yaptı. Sicence dergisinde yayınlanan araştırmaya göre yaz mevsimi sıcaklıkları, beklendiği gibi virüsün yayılmasını engelleyemeyecek.

YAZ SICAKLIKLARI ETKİLEMEYECEK

 

Science dergisinde yayımlanan çalışma, Kuzey Yarımküre'deki daha yüksek yaz sıcaklığı, koronavirüs pandemisinin büyümesini kayda değer ölçüde sınırlamayacağını ortaya koydu.

Son birkaç ay içerisinde yapılan çeşitli istatistiksel çalışmalar, iklimle yeni tip koronavirüs (Sars-CoV2) arasında hafif bir korelasyon olduğunu gösteriyor. Buna göre, hava ne kadar sıcak ve nemli olursa, virüsün yayılma olasılığı da o kadar azalıyor.

Ancak bu bulgular başlangıç ​​aşamasında kaldığı gibi iklimle Kovid-19 arasındaki net ilişki de bilinmiyor.

BREZİLYA-EKVADOR-AVUSTRALYA MERCEK ALTINDA

 

Princeton Çevre Enstitüsü'nden (PEI) araştırmacı Rachel Baker da "Daha sıcak veya daha nemli iklimlerin salgının erken safhalarında virüsü yavaşlatacağını düşünmüyoruz." diye konuştu.

Ayrıca çalışmada, "İklim, özellikle nem, diğer tip koronavirüs ve griplerin yayılmasında rol oynuyor. Daha önemli bir faktör ise Covid-19'a karşı yaygın bağışıklığın olmaması" ifadesi yer aldı.

Baker, "İklimin salgının büyüklüğü ve zamanlaması üzerinde bazı etkileri olduğunu görüyoruz, ancak genel olarak nüfusta çok fazla duyarlılık olduğundan, iklim koşulları her ne olursa olsun virüs hızla yayılacak."diyor.

Brezilya, Ekvador ve Avustralya gibi sıcak ülkelerin mercek altına alındığı araştırmada, daha sıcak hava koşullarının virüsün yayılması ve salgını durdurmak için çok az katkı sağladığı sonucuna varılıyor.

YORUMLAR 1
  • 66yozgat 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD de bir üniversite sicaklarda corona etkisini azaltıyor diyor bir üniversite etkisini surdurecek diyor hanginiz dogru neye gore araştırma yapip konuşuyorsunuz.Ya arastirip ortak dil kullanin yada kesin sesinizi oturun pis KURESELCİLER..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor