Libya duyurdu! Tam 5 Rus hava savunma sistemi imha edildi...

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislere Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) temin ettiği Rus yapımı 5 hava savunma sisteminin bugün imha edildiğini açıkladı.

GİRİŞ 20.05.2020 21:40 GÜNCELLEME 21.05.2020 18:24
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan yazılı açıklamada, topçu birliklerinin başkent Trablus'un güneydoğusundaki Suk el-Ehad bölgesinde, BAE'nin Hafter milislerine temin ettiği bir Rus yapımı Pantsir hava savunma sistemini daha imha ettiği belirtildi. 

 

 

SİHA'LAR TEK TEK İMHA ETTİ

Açıklamada, son 24 saatte Libya ordusuna bağlı silahlı insansız hava araçları ve topçu birliklerinin Terhune'de 3, Vişke bölgesinde bir ve başkentin güneyinde de bir olmak üzere, toplam 5 Pantsir hava savunma sistemini etkisiz hale getirdiği aktarıldı.

 

 

Son dönemde Hafter milislerine karşı askeri alanda pek çok başarı elde eden Libya ordusu, birkaç gün önce de ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Askeri Üssü'nü milislerden kurtarmıştı.

Askeri başarılarla eş zamanlı olarak Libya'nın batısındaki bazı kent ve beldeler, Hafter milislerine karşı Libya hükümetinin yanında yer aldıkları yönünde açıklamalar yapmıştı.

YORUMLAR 121
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk silah sanayisi emeklemeye başladı. Yeteri kadar çalışılırsa 2025 e kadar yürür. 2035 te koşar. Ondan sonra hiçbir güç bize kafa tutamaz. Direkt ya da endirekt.
    Cevapla
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğa ne isim koysak diye düşünüyoduk artık belli oldu SELÇUK
    Cevapla
  • VEFA 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle ruslar silah satamayacak resmen rezil etti bizim siha lar ALLAH yolunuzu açık etsin
    Cevapla
  • birisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Tanesi 15 milyon dolar. 50 tane gönderdiler. BAE bunun altından kalkamaz. Dubai'de eylem yapmak isteyen Yemenliler desteklenmeli. Kendi derdine düşmeli.
    Cevapla
  • Resat 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp boşuna Bayraktar a saldırıyor. Kendi savaş uçagimizi yapmamız şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?