Son dakika F-35 kararı! ABD'li savunma devi Lockheed Martin açıkladı

Son Dakika Haberi; ABD'li savunma devi Lockheed Martin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası başlattıkları yeni çalışma programı nedeniyle 2020'de F-35 uçaklarının teslimatı ile ilgili belirledikleri hedefe ulaşamayacaklarını açıkladı. Bugüne kadar 41 F-35 uçağı teslim eden şirket 2020'de bu sayının 18'in altında olacağını belirtti.

GİRİŞ 20.05.2020 21:40 GÜNCELLEME 20.05.2020 22:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada, Lockheed Martin ile Uluslararası Makinist ve Havacılık Çalışanları Sendikasının yeni çalışma düzeni konusunda anlaşmaya vardıkları duyuruldu. Anlaşmaya göre, 23 Mayıs'tan itibaren şirketin Teksas eyaletindeki tesislerinde 2 bin 500 çalışan, 3 grup halinde vardiyaya alınacak, iki hafta çalışıp bir hafta ücretli izne çıkarılacak. Bu değişiklikle şirketin tedarikçilerden kaynaklı gecikmeler nedeniyle yavaşlayan iş hacmine göre personel çalıştırılmasını ve kalifiye iş gücünü kaybetmemesini sağlayacağı kaydedildi.

 

 

Yeni çalışma düzeninin üç haftada bir tekrar değerlendirileceği ifade edilen açıklamada, bu durumun F-35 uçaklarının teslimatında nasıl bir gecikmeye yol açacağı belirtilmedi. 

 

 

 2020 İÇİN TESLİMAT HEDEFİ 18-24 ARASI

Amerikan medyasına konuşan Lockheed Martin'in F-35 Programı Direktörü Gregory Ulmer, yeni çalışma düzeni ve yaşanan gecikmelerle 2020 için belirledikleri teslimat hedefinin 18 veya 24 uçak altına düşebileceklerini söyledi. 

ŞİRKET BUGÜNE KADAR 41 F-35 UÇAĞI TESLİM ETTİ

2019'da program ortakları ile uçağın müşterisi olan ülkelere 131 uçak teslim eden şirket, 2020'de 141 uçak teslim etmeyi hedefliyordu. Şirket bugüne kadar 41 F-35 uçağı teslim etti.  

Geçen haftalarda ABD sayıştayı hazırladığı F-35 tedarik raporunda, Kovid-19 salgınının uçağın üretimini önemli ölçüde sekteye uğrattığı bildirilmişti. 

PROGRAMDAN TÜRKİYE'NİN ÇIKARTILMASI

Gecikme ile uçağın tam kapasite üretiminin gelecek marta sarkabileceği ifade edilen raporda, Türkiye'yi F-35 programından çıkarma girişiminin programın aksayan üretim ve tedarik sürecini daha da sekteye uğratabileceğine dikkat çekilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Emir Bilal Muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakara Suresi 119 ayeti okumanızı tavsiye ederim, Yüce Mevla der ki "Ne Yahudiler nede Hristiyanlar kendi yollarını izlemediğin sürece sende razı olmazlar" yeterli mi?
    Cevapla
  • osman ali abi 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi bu F-35 iyi bir uçak mı kötü bir uçak mı bana biri söylesin arkadaş bir verecekler bir vermeyecekler ne bu biz 2023 te bu işi bitireceksek uçağı yapacaksak niye F-35 alalım o zaman. zaten insansız hava araçlarımız F-16 ya neredeyse iş bırakmadı. mevcut uçaklarımız bizi yeni TFX uçağı yapana kadar yeterli ise biz F-35 ALMASAK BİLE BİZ yeterli a b c d planlarını yapalım 5 nesil değil 6 nesil olacak artık sesten ışık hızına geçilecek en iyisini yapsak bile insanlığın sonu gelene kadar savunmaya devam etmek zorundayız kendi göbeğimizi kendimiz keselim böyle daha iyi bence
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    2023 te değil de 2053 te TFX uçağını uçurabilirlerse yeter. Daha uçağın kağıttan maketi yapıldı. Bir uçağı geliştirmek en az 10-15 yıl alan bir süreç.
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk uzmanlari daha iyi'sini yaparlar eminim.
    Cevapla
  • Kocaeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun desem ayıp etmiş olurmuyum?
    Cevapla
  • Kebır 3 yıl önce Şikayet Et
    F35 olsa ne olur olmasa ne olur bızım yuregımız f35!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...