Pakistan'da yolcu uçağı evlerin üstüne düştü! İçinde Türk var mı? O da açıklandı

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait bir uçağının, Lahor-Karaçi seferini yaparken ülkenin Karaçi kenti yakınlarında bir yerleşim alanına düştüğü açıklandı. A320 Airbus modeli uçağın toplam 98 kişiyi (90 yolcu 8 mürettebat) taşıdığı ve Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmeyi planladığı belirtildi. Şu ana kadar 97 cesede ulaşılan enkazda, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

GİRİŞ 22.05.2020 14:41 GÜNCELLEME 23.05.2020 11:51
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dünya, Pakistan'dan gelen acı haberiyle sarsıldı.

 

Lahor-Karaçi seferini yapan ve toplam 98 kişiyi (90 yolcu 8 mürettebat) taşıyan A320 Airbus modelli yolcu uçağı, Karaçi kenti yakınlarında bir yerleşim alanına düştü.

ÖLÜ SAYISI AÇIKLANDI

Yaşanan uçak kazasında şu ana kadar toplam 97 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 2 kişi dışında tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiği bildirildi. Dün 3 olarak açıklanan kurtulanlardan birinin yolcu değil mahalle sakini olduğunu belirtti.

YERLEŞİM ALANI HAVALİMANINA ÇOK YAKIN

Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait uçağın yerel saatle 14:30'da Jinnah Uluslararası Havaalanı'na inmeyi planladığı belirtildi. Aşağıdaki görselde, uçağın düştüğü yerleşim alanının harita üzerindeki görüntüsü yer alıyor. O karede, yerleşim alanlarının havalimanına ne kadar yakın olduğu görülüyor.

ORDU HAREKETE GEÇTİ

Pakistan Ordusu, arama-kurtarma operasyonlarına katılmak için, kaza yerine hızlı müdahale birimlerinin gönderildiğini duyurdu.

BÜYÜKELÇİLİKTEN AÇIKLAMA: UÇAKTA TÜRK YOLCU YOK

Pakistan'ın İslamabad Büyükelçisi Mustafa Yurdakul, konuya ilişkin olarak olaydan hemen sonra yaptığı değerlendirmede, ilk belirlemelere göre uçakta bir Türk bulunmadığını duyurdu.

PİLOTUN ÇAĞRISI

PIA Genel Müdürü Arşad Malik, paylaştığı görüntülü mesajda, kazanın teknik bir sorun nedeniyle yaşanma ihtimali üzerinde durduklarını belirterek, "Pilottan son duyduğumuz söz teknik bir arıza olduğu yönündeydi" diye konuştu. Kuleden uçağın inebileceği yönünde gelen çağrının son çağrı olduğunu kaydeden Malik, "İki pist de inişe hazırdı ve kuleden inebileceği bilgisi gelmişti ancak pilot bir tur attıktan sonra inmek istemiş. Şu an teknik arızanın ne olduğunu bilmiyoruz ancak soruşturmamız sürüyor" şeklinde konuştu. Uçakla kule arasında yaşanan görüşmenin kaydı da paylaşıldı. Kuleden hemen iniş izni isteyen pilotun "Motoru kaybettik" dediği duyulurken kuleden "Gövde üzerine iniş izninizi teyit edin." cevabı geliyor. Kayıt pilotun yaptığı "Mayday" (İmdat) çağrısıyla sona eriyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 55
  • Snd 3 yıl önce Şikayet Et
    ان لله وان اليه راجعون Rabbim yakınlarına sabır versin.
    Cevapla
  • Hüseyin alkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan halkına taziyelerimkaybedenlere rahmet ailelere sabırlar dilerim
    Cevapla
  • MacideEbrar 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet eylesin.2020 yılı būtūn dūnyaya sadece felaket getiriyor.Ailelerine sabır versin.Sabır sabır sabır ve dua...Başka elimizden hiçbirşey gelmiyor.
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Cavit 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!