Bayram namazı böyle kılındı

Dünyanın en yoğun Müslüman coğrafyalarından biri olan Endonezya'da Ramazan Bayramı koronavirüs nedeniyle buruk bir şekilde karşılandı. Ülke genelinde Müslümanlar bayram namazını evlerinde kıldı. Bazı bölgelerde ise mesafe kuralı ve maske takma şartı ile açık alanlarda cemaatle bayram namazı kılınmasına izin verildi.

Bayram namazı böyle kılındı
Bayram namazı böyle kılındı
GİRİŞ 24.05.2020 06:10 GÜNCELLEME 24.05.2020 06:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip Endonezya’da, Ramazan Bayramı yeni tip koronavirüs tedbirleri gölgesinde karşılandı.

 

 

Namazlar evlerde kılındı

Ülkede yaşayan Müslümanlar, salgın tedbirleri kapsamında, başlıca vakaların yoğun olduğu bölgelerde bayram namazını çoğunlukla evde kıldı.

 

 

Açık havada bayram namazı

Merkezi hükümetin ülke geneli için bayram namazını ''evde kıl'' çağrısına rağmen vakaların az olduğu bölge idareleri mesafe ve maske gibi çeşitli önlemlerle cami ve açık alanlarda cemaatle bayram namazı kılınmasına izin verdi.

Tokalaşma ve sarılma konusunda uyarı

Resmi bayramlaşma programlarının iptal edildiği ülkede yetkililer, halktan bayram süresince, aile, akraba, komşu ve arkadaş ziyaretinin yanı sıra sarılma ve tokalaşma gibi yakın temastan da kaçınılmasını istedi.

Öte yandan dini kurumlar, bayram öncesi, bayram namazının evde cemaatle veya münferit olarak nasıl kılınacağına ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Endonezya'da son durum

Endonezya’da bugüne kadar 21 bin 745 kişi Kovid-19'a yakalanırken, hayatını kaybedenlerin sayısı 1351'e ulaştı, 5 bin 249 kişi iyileşti.

YORUMLAR 3
  • Hakkı Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim allah sizden razı olsun
    Cevapla
  • Bayram 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bunuda yapamadi, mesafeli bir şekildede olsa bayram kilabilirdik!
    Cevapla
  • Barış 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu