Trump'tan Çin'e Uygur ayarı: Yakında güçlü bir adım duyacaksınız

ABD Başkanı Donald Trump, 26 Kasım'daki Şükran Günü'ne kadar Afganistan'daki askerlerin tamamının çekileceği iddialarına ilişkin, "Oraya polislik yapmak için gitmedik ama 19 yıldır oradayız. Artık yeter. Askerlerimizi evlerine geri getirmeye ilişkin olumlu görüşmeler yapıyoruz" dedi ancak net bir tarih vermekten kaçındı.

Trump'tan Çin'e Uygur ayarı: Yakında güçlü bir adım duyacaksınız
Trump'tan Çin'e Uygur ayarı: Yakında güçlü bir adım duyacaksınız
GİRİŞ 27.05.2020 04:02 GÜNCELLEME 27.05.2020 04:03
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD basınında, Çin'den gelen öğrenci ve akademisyenlere yönelik vize kısıtlaması olacağına ilişkin haberlere dair Trump, "Bu konuda bir şeyler yapıyoruz. Şu an bir şey söylemek için erken ama birkaç gün içinde bu konuda bir açıklama yapacağız." ifadesini kullandı. 

TRUMP, UYGUR TÜRKLERİ KONUSUNDA ÇİN'E GÖZDAĞI VERDİ

 

 

Uygur Türklerine yönelik baskı politikasına ilişkin Çinli bazı yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısının Temsilciler Meclisinde onaylanmasının ardından önüne geleceğinin hatırlatılması üzerine Trump, "Bu hafta sonundan önce Çin konusunda güçlü bir adım duyacaksınız." diye konuştu. 

Trump'a, 26 Kasım'daki "Şükran Günü'ne" kadar Afganistan'daki ABD askerlerinin tamamının ülkeye getirileceğine ilişkin iddialar da soruldu. 

Afganistan'daki askerlerin 8 bine kadar düşürüldüğüne işaret eden Trump, "Taliban ve Afganistan hükümeti ile görüşüyoruz. Biz oraya gideli 19 yıl oldu. Orada asker gibi değil de polis gibi davranıyoruz. Oraya polislik yapmak için gitmedik ama 19 yıldır oradayız. Artık yeter. Askerlerimizi evlerine geri getirmeye ilişkin olumlu görüşmeler yapıyoruz." dedi. 

"ASKERLERİN, MÜMKÜN OLAN EN KISA ZAMANDA GERİ DÖNMELERİNİ İSTİYORUM"

Öte yandan Trump askerlerin tamamen geri dönüşünün ne zamana kadar tamamlanacağına dair kesin bir tarih vermekten kaçınırken, "Askerlerin, mümkün olan en kısa zamanda geri dönmelerini istiyorum." diye konuştu. 

Başka ülkelerdeki ABD askerlerinin çekilmesi konusunda da görüşmeler yaptığını belirten Trump, Suriye'den asker çekme kararını da şu sözlerle savundu:

"Suriye'de, Türkiye sınırından askerlerimizi çektiğimizde de herkes bunun 'korkunç' olduğunu söyledi. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum ve sınırın biz olmadan gayet iyi olduğunu söyledi. (Türkiye ve Suriye) Bu sınırı 2 bin yıldır siyasileştiriyorlar. Biz Türkiye ve Suriye sınırını koruyorduk. Şimdi askerlerimizi evde istiyoruz. 1 yıl önce bu kararı verdiğimde eleştirildim, şimdi onlar kendi sınırlarını koruyor. Biz petrolü koruduk. Ancak bir noktada petrole ilişkin sıkıntıları da düzelteceğiz ve oradan çıkacağız." 

RUSYA SORUŞTURMASINI "DARBE GİRİŞİMİ" OLARAK NİTELEDİ

Trump, Rusya soruşturmasını da bir kez daha "tezgah" olarak nitelendirerek "Rusya soruşturması, bir avuç kötü polis ve diğerleri tarafından yapılan bir darbe girişimiydi." yorumunda bulundu. 

Kovid-19 salgını nedeniyle kapatılan, camiler de dahil ibadethanelerin açılması gerektiğini savunan Trump, bu çağrısına uymayan valilerin yetkilerinin üzerine kendi yetkisini kullanacağını belirtti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • İzzetimiz 3 yıl önce Şikayet Et
    2 milyarlık müslümanlar doğu Türkistan'da ki kardeşlerimizi kurtarmak için müslüman katili abd'nin minnetine kaldıysa yazıklar olsun bize. Bu ne menem bir zillettir Allah bizi ıslah etsin.
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Çine yatırım yapan batılı şirketler,Japonya hariç hiç bu kadar yatırım yapmadı. Gayeleri insan sürüsünden cok kar yapmak idi. Türkiye dünyada nadir olan müslüman ve demokratik devlet.olduğu için yatırım Türkiye ye hep eksik oldu. A.B. ye bizi almamaları en güzel örnek. Ve Türkiye bunlardan ders almalı; çok üretmek ve tüketmek çare değil. Insanın gereğinden fazlasını üretmek ısraf fazlasını tüketmek doyumsuzluk olur. Islam bu konuda bizleri apaçık uyarıyıyor. Onun için batı bilmem tarımcılık hayvancılık| sektöründe milyarlarca ciro veya teknolojide yeni yeni şeyler üretmiş hepsi boş,balon gibi bir gün patlayacak.
    Cevapla
  • şermin 3 yıl önce Şikayet Et
    tesekkurler bu konuda abd
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne ABD ne çin ne Rusya hepsi aynıdır....Sömürgeci, terör savaş ve soykırım siyasetiyle dünyanın dengesini bozan insani değerleri yok eden ucube devletlerdir.
    Cevapla
  • Göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Çekemez geri askerini. Bu çıkıp böyle konuşuyor, arkasından Pentagon daha fazla Rangers yolluyor bölgeye, nispet yapar gibi. Hiçbir yere çekemez Pentagon karar vermedikçe. Seçim için konuşuyor. Geçelim Türkistan'a. O da Çin'i bölmek için yapılan zavallıca bir hamle. Hiçbir şey olmaz, hiçbir şey de çıkmaz. Yıllarca seyrettiler Çin'in katliam yapılmasına. 2. Dünya savaşından bu yana Çin bölgenin hücrelerine kadar işgal etti, Batı da şimdi birden bağımsızlıkçı kesiliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!