Trump'tan 'sosyal medyayı kapatırım' tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformlarını kapatmakla tehdit etti. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Trump, "Sosyal medya için ya güçlü düzenlemeler getireceğiz ya da sosyal medya platformlarını kapatacağız" dedi.

Trump'tan 'sosyal medyayı kapatırım' tehdidi
Trump'tan 'sosyal medyayı kapatırım' tehdidi
GİRİŞ 27.05.2020 15:12 GÜNCELLEME 27.05.2020 17:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimler için ortaya konulan posta yoluyla oy verme işlemine yönelik attığı tweetler, Twitter tarafından "yanıltıcı içerik" olarak işaretlenmişti. Trump, paylaştığı bazı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyen Twitter'ı, "ifade özgürlüğünü kısıtlamak" ve "2020 seçimlerine müdahale etmekle" suçlamış, Twitter'ın 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini söyleyerek bir başkan olarak "ifade özgürlüğünün boğulmasına" izin vermeyeceğini dile getirmişti.

 

Twitter, Trump'ın tweetlerinin altına 'bilgiyi doğrula' bağlantısı yerleştirdi

Bugün yeni açıklamalar yapan Trump, sosyal medya platformlarını kapatmakla tehdit etti. Trump, "Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarında muhafazakar seslerin nasıl bastırıldığını hissediyorlar. Sosyal medya için ya yeni düzenleme getireceğiz ya da tamamen kapatacağız" ifadelerini kullandı.

Bazı sosyal medya platformlarının 2016 Başkanlık Seçimleri kapsamında da benzer bir tutum içine girdiklerini, fakat başarısız olduklarını belirten Trump, şunları kaydetti: "Bunun çok daha karmaşık bir versiyonunun tekrar yaşanmasına izin veremeyiz; tıpkı ülkemizde kök salmaya çalışan 'Posta yoluyla seçim' olgusuna izin veremeyeceğimiz gibi. Posta yoluyla seçim hileye, sahteciliğe ve oyların çalınmasına yol açar. En fazla hile yapan kazanır. Sosyal medya da aynen böyledir. Davranışınızı düzeltin, ŞİMDİ!"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • Akıncı Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapar bu çılgın kovboy
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde de kapatsınlar
    Cevapla
  • Krts 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapar
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    O biraz zor işte tamamen kapatamazsın çapın yetmez. Ama kapatırsan süper olur
    Cevapla
  • Abdussamet Ak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bak sonra Diktatör diye almasınlar seni. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü