Putin'den Rus Ordusu için Suriye'de tuhaf istek: Yer açın

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de Rus ordusuna ilave gayrimenkul ve deniz alanı sağlanması için talimat verdi.

Putin'den Rus Ordusu için Suriye'de tuhaf istek: Yer açın
Putin'den Rus Ordusu için Suriye'de tuhaf istek: Yer açın
GİRİŞ 29.05.2020 17:03 GÜNCELLEME 29.05.2020 17:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Yasal Bilgi Sisteminde yer alan karara göre, Putin, Savunma ve Dışişleri bakanlıklarını Suriye’de Rus silahlı kuvvetlerine ilave gayrimenkul ve deniz alanı tahsisi için Suriyeli yetkililer ile müzakere etmekle görevlendirdi.

Kararda, ilave yerlerin tahsisi için 2015'te Rusya ile Suriye hükümeti arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde müzakerelerin yapılması istendi.

Rusya ile Suriye hükümeti arasında 26 Ağustos 2015'te imzalanan anlaşma, Rus uçaklarının ve askerlerinin Hmeymim Üssü'ne süresiz olarak yerleşmesini içeriyor.

Anlaşmaya göre, Rusya üssün kullanımı için Suriye'ye herhangi bir ücret ödemiyor. Üsse yerleştirilecek uçak, personel ve teçhizat Rusya tarafından belirleniyor. Hmeymim Üssü'ne getirilecek ekipmanlar vergiye ve gümrük kontrolüne tabi olmuyor. Burada görev yapacak Rus personel ve aileleri, diplomatlara benzer ayrıcalık ve dokunulmazlığa sahip. Suriye, faaliyetlerinden ötürü Rusya'ya ve görevli personeline herhangi bir dava açamıyor.

Rus ordusu, Suriye'de Hmeymim Hava Üssü'nün yanı sıra deniz üssü olarak Tartus Limanı'nı kullanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • MUSTAFA 3 yıl önce Şikayet Et
    rusların sıcak denizlere inmesi,,, yayılma ,,işgal ve melhame öncesi büyük savaş. (rus türk savaşı) sonuçta istanbulun 6 ay işgali ve melhanei kübra ve istanbulun fethi. sonrası deccalin çıkışı. ve sırayla yecüc mecüc duhan ve kıyamet . allah bilir. hepsi peşpeşe geliyor. yaklaşıyor yaklaşmmakta olan . Allah büyük
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    İşgalin ilk adımları oraya Rusları çağıran İran eline kına yaksın.
    Cevapla
  • muşlu 3 yıl önce Şikayet Et
    esad bunun emrinden çıkamaz putin ne derse esad peki efendim diyecek yani artık bir esed rejimi yok onun yerine rus genraller aldı
    Cevapla
  • John Wick 3 yıl önce Şikayet Et
    mezarınız olsun
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar köfte o kadar ekmek manda olmanın bir bedeli var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'