İran'dan şaşkına çeviren itiraf: Esed'e 30 milyar dolar harcadık...

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) ve yaptırımlar nedeniyle zor günler yaşayan İran’da meclisi Tahran milletvekili Heshmatollah Falahatpisheh; İran hükümetinin politikasını eleştirdi; Suriye rejimi lideri Beşar Esed'den bugüne kadar İran'ın yaptığı savunma harcamalarını talep etti.

İran'dan şaşkına çeviren itiraf: Esed'e 30 milyar dolar harcadık...
İran'dan şaşkına çeviren itiraf: Esed'e 30 milyar dolar harcadık...
GİRİŞ 29.05.2020 23:32 GÜNCELLEME 29.05.2020 23:33
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

İran hükümetinin özellikle başka ülkelerdeki operasyon ve örgütlere aktardığı paraya meclisteki milletvekillerinden tepki geldi. İran’da meclisi Tahran milletvekili Heshmatollah Falahatpisheh; İran hükümetinin politikasını eleştirdi; Suriye rejimi lideri Beşar Esed'den bugüne kadar İran'ın yaptığı savunma harcalarını talep etti. Falahatpisheh, İran hükümetine yakın olan Etemad gazetesine verdiği mülakatta  hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

 

 

ESED'İ SAVUNMAK İÇİN 20-30 MİLYAR DOLAR HARCADIK

Heshmatollah Falahatpisheh, “İran, Esed'i iktidarda tutmak için Suriye kampanyasında 20 ila 30 milyar dolar harcadı. Hem de yaptırımlarla etrafımızın sarıldığı bir zamanda. Tekrar ediyorum, Suriye'ye 20 milyar ila 30 milyar dolar vermiş olabiliriz." dedi.

 

 

"HARCANAN PARALARI SURİYE'DEN GERİ ALMAK ZORUNDAYİZ"

Falahatpisheh yaptığı açıklamada; "Harcanan paraları Suriye'den geri almak zorundayız. Bu ülkenin parası orada geçmiştir. Esed bizim kasamızdan kendi kasasına geçen bu parayı İran’a iade etmek zorundadır” şeklinde konuştu.

Falahatpisheh, “Suriye'de 9 yıldır devam eden iç savaş boyunca  İran, Esed rejimi için çok önemli bir müttefik oldu. Şii milis savaşçılarının, İran Devrim Muhafızları Corp (IRGC) komutanlarının, silahlarının ve teçhizatının ve Hizbullah gibi vekil gruplarının finansmanını bizzat karşıladı. Şimdi Suriye bu verilenleri iade etmek zorunda" dedi. 

YORUMLAR 96
  • Tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah müslümanlara zulüm edenleri ve çanak tutanları kahreylesin.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    1) Bunlar Firevundan çok ilerdeler. 2) Utanmazlıkta 1 numaranın bir başka versiyonular. 3) Adam biz sana paralı asker gibi çalıştık, diyor. Tabiiki Esedden istiyecek, öldürdüklerinden istiyecek değil ya. 4) Meseleye utanmama noktasından baksak, bunlar öldürdüklerinden istemeye kalksalarda, şaşırmamak lazım. 5) Gelelim şu hesap meselesine, hesaptan hiç anlamıyor. Sen Allah'ın hesap gününü beklesen daha iyi, kafanı yorma.
    Cevapla
  • Duyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Acale etmeyin siz de esed de ahirette mazlum kanı dökmek için yaptığınız maddi manevi her türlü gayretinizi karşılığını eksiksiz alacaksınız Allah ADİLDİR
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amenna ve Saddakna.
    Cevapla
  • Denizli 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında 3 milyar dolar harcadık ama faiziyle şuyuyla buyuyla yuvarlak hesap 30 milyar dolar olur manasına geliyor.Ne işiniz vardıda girdiniz,müslümanları öldürmek pkkya destek vermek için.beter olun yahudi destekçileri sizi.
    Cevapla
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey İran ve zavallı idarecileri halkınız ekonomik olarak perişan bir durumda bir o kadar bir sürü mazlumun kanı elinizde şu Yaptığınıza ne demeli Allah beter eylesin sizi bu parayı kendi halkınıza harcasaydınız halkınız ihya olurdu..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?