İsveç'in en büyük gazetesinde skandal Türkiye çağrısı!

İsveç'in en büyük gazetesi Aftonbladet'de Türkiye karşıtı skandal bir yazı kaleme alındı. Yazıda İsveç hükümetine, aralarında Haber7'nin de olduğu 17 medya kuruluşunun terörle mücadele ile ilgili yazılarından dolayı Türkiye'yi kınama ve Türkiye Büyükelçisi'ni kovma çağrısı yapıldı.

İsveç'in en büyük gazetesinde skandal Türkiye çağrısı!
İsveç'in en büyük gazetesinde skandal Türkiye çağrısı!
GİRİŞ 31.05.2020 23:32 GÜNCELLEME 31.05.2020 23:52
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

15 Temmuz'da gerçekleşen FETÖ darbe girişimi sonrası Türkiye'nin içeride ve dışarıda terörle kararlı bir şekilde mücadele etmesi Avrupa'yı rahatsız ediyor. Yerli Milli Savunma Sanayisinin desteğinde sınır ötesi operasyonlarla hem masada hem sahada büyük üstünlükler elde eden Türkiye'ye çelme takmak için batı medyası da uzun süredir bir seferberliğin içinde her fırsatı değerlendirmekte!

BARIŞ PINARI HAREKATI'NDA TÜRKİYE’YE AMBORGO UYGULANSIN ÇAĞRISI YAPMIŞLARDI

Barış Pınarı Harekatı'nda AB’den Türkiye’ye silah ambargosu uygulamasını isteyip başarılı olamayan İsveç bu defa şansını Türkiye'nin yerli ve milli medyasına saldırmakta arıyor. 

TÜRKİYE'Yİ KINAYIN, BÜYÜKELÇİSİNİ KOVUN ÇAĞRISI

Algı operasyonun maşası İsveç'in en büyük gazetesi Aftonbladet, Haber7'nin de aralanarında bulunduğu Türk medyasında yer alan haberlerden dolayı hükümete Türkiye'yi kınama ve Türkiye Büyükelçisi'ni kovma çağrısı yaptı.

AB'YE TÜRKİYE UYARISI

"Ankara’daki rejimin bundan başka bir dilden anlamayacağı bellidir." gibi tehdit ifadelerinin kullanıldığı yazıda AB'ye Türkiye ile olan Gümrük Birliği anlaşmasını da gözden geçirmesi çağrısı yapıldı.

Aftonbladet Gazetesinde geçen yazı şu şekilde; 

” Şimdi İsveç de (Türkiye) rejiminin doğrudan bir hedef tahtası haline geldi.

Hepsi de Türk kökenli 4 milletvekili 17 ayrı yandaş medyasında teröristleri desteklemekle ve vatan hainliğiyle suçlanıyorlar.

Dördü de Sosyal demokrat olan Serkan Köse, Sultan Kayhan, Kadir Kasırga och Roza Güçlü Hedin, Kürtlerin haklarına yönelik verilen bir İsveç Meclis önergesine imza koydukları için asıldılar

Önergeye imza koyan 13 milletvekilinden sadece Türk kökenli olan bu dördüne saldırıldı.

Ankara’nın bu saldırısı kabul edilemez ve İsveç yabancı bir güç tarafından seçilmiş temsilcilerine yapılan böyle bir saldırıyı görmezden gelemez. Bunun mutlaka sonuçları olmalıdır.

Türkiye'deki rejim yandaşı medya aşağı yukarı Putin'in propaganda kanalları kadar özgürdür ve buna göre değerlendirilmelidir. Bu yayınlar İsveç’i ve Isveç demokrasini etkilemeye yönelik bir algı operasyonudur ve muhtemelen Erdoğan Korona kriziyle meşgul olan İsveç hükümetinin bu konuda Türkiye’ye karşı sert önlemleri uygulamaya koyamayacağını hesaplamaktadır.

Ama yetti artık ! Mutlaka kınanmalıdır.

İsveç’in Erdoğan’a karşı şimdiye kadar gösterdiği sabrı büyük olasılıkla artık bitmiş olmalıdır.

İsveç seçilmiş temsilcilerine karşı saldırılar sürdüğü takdirde Türkiye karşı tavrını büyükelçisini sınırdışı edeceğini ve diplomatik ilişkileri formalite seviyesine indirireceğini açıkça belli etmelidir. Ayrıca Türkiye’nin AB ile olan gümrük birliği anlaşmasının tartışılması gündeme getirilmelidir. Ankara’daki rejimin bundan başka bir dilden anlamayacağı bellidir.

Bunun bir ilk adımı olarak İsveç Meclis başkanı Andreas Norlen bu olanları açıkça kınamalıdır. Türkiye büyükelçisinin bavullarını hazırlama vaktinin gelmesi yakın olabilir. “

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 126
  • hunkartensi 3 yıl önce Şikayet Et
    ezik bunlar ya şimdiye kadar bunlar ne yaparlarsa yapsınlar ses çıkarmadı ya Türkiye bunlarda kendi ülkelerini bayağı büyük ve güçlü zannetmişler Türkiye ye karşı dünya yüzünde belli ülkeler güçlüdür diğerleri ise para bakımından güçlü görür kendilerini AB ye ülkeler ise AB çatısı altındayken güçlü görünmeye çabalarlar ama Türkiye yi fazla zorladılar buda iyi değil Türkiye nin AB ye üye olup olmaması Türkiye den çok AB nin 5 veya 10 milyon nüfusu olan ülkelerine yarar Türkiye ye değil AB nin Türkiye ye tek iki yararı olacaktır onlarda serbest dolaşım ve parasal serbestlik bu iki konu haricinde ne aklınıza gelir başka
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Sıranızı bekleyin sıra size de gelecek.. Ükemde binlerce şehide mal olan PKK'nın destekçileri arasındaki ülkelerdensiniz.. İlahi adaleti bekleyin sıra siz de gelecek..
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bi yumrukluk caniniz var onu da bize mi aldirmak istiyonuz. Kendinizd gelin itler
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    şu araplar paralarını çekiverse adı geçen devletçiğin bankalarından o zaman çaka satmayı görürsünüz.
    Cevapla
  • Turko 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman çok korktuk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!