Dikkat çeken uyarı: Hiçbir şey düzelmedi, çok yıkıcı olabilir!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19’un tekrar yükselişe geçebileceği riskinin bulunduğunu ve gerekli önlemlerin alınmaması halinde yıkıcı sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Dikkat çeken uyarı: Hiçbir şey düzelmedi, çok yıkıcı olabilir!
Dikkat çeken uyarı: Hiçbir şey düzelmedi, çok yıkıcı olabilir!
GİRİŞ 04.06.2020 06:31 GÜNCELLEME 04.06.2020 07:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yeniden yükselişe geçebileceğini ve virüsün durdurulmamasının yıkıcı sonuçları olabileceğini ifade etti.

 

 

İnternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, “İkinci dalga kaçınılmaz değil, ancak giderek artan sayıda ülke kısıtlamaları kaldırıyor. Kovid enfeksiyonunun tekrar yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğer  durdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve çok yıkıcı olabilir” dedi.

Kluge, “Bugün, işler yılın başında olduğundan daha iyi değil" diyerek “Hala Kovid için ne bir aşı ne de tedavimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Rus uzmanlar da yeni bir Kovid-19 dalgası olasılığını dışlamıyor. Rospotrebnadzor (Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu) Başkanı Anna Popova, Kovid-19’un ikinci dalgasının sonbaharda diğer solunum yolu enfeksiyonlarıyla birlikte ortaya çıkacabileceğini ve daha şiddetli seyredebileceğini belirtmişti.  

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), .11 Mart’ta yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) pandemi olarak ilan etti. DSÖ’nin son verilerine göre, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 6.1 milyonu geçti, 376 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.  

YORUMLAR 2
  • Yeter 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya yeter artık! Ya bir çözüm bulun yada sürekli öleceğiz demeyi bırakın.
    Cevapla
  • aydın öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Akıl verme Dsö para ver çok biliyorsan aşıyı bul feleğimiz şaştı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!