Suriye'de sıcak saatler! ABD askerleri Rusların önünü kesti...

Rusya, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda, ABD'nin varlığına rağmen terör örgütü YPG/PKK işgalindeki Kamışlı ilçesinde yayılmaya çalışıyor.

Suriye'de sıcak saatler! ABD askerleri Rusların önünü kesti...
Suriye'de sıcak saatler! ABD askerleri Rusların önünü kesti...
GİRİŞ 04.06.2020 07:04 GÜNCELLEME 04.06.2020 07:06
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rus ordusu Kamışlı'nın doğusuna geçerek, Türkiye sınırına yakın ilk askeri noktasını kurmaya çalışıyor.

 

 

3 RUS KOMUTAN, 13 ZIRHLI VE 30 ASKER

Bu kapsamda üst düzey 3 Rus komutanını taşıyan bir helikopter, sabah saatlerinde Kamışlı merkezinin doğusundaki Kasr Dib köyünde bir okula iniş yaptı.

 

 

Okulu askeri noktaya çevirmek isteyen Ruslar, Kamışlı merkezden komutanların bulunduğu noktaya 13 zırhlı araçla 30 civarında askeri sevk etti. 

RUS KONVOYUNU ABD ASKERLERİ DURDURDU

Öğle saatlerinde ise askeri ve lojistik malzemeleri taşıyan başka bir Rus konvoyu Kamışlı merkezden söz konusu noktaya doğru hareket etti ancak bu konvoy belirlenen noktaya ulaşamadan ABD askerlerince durdurularak geri çevrildi.

Rus komutanlar ve askerler ise henüz köyden ayrılmadı. 

SURİYE'DE ABD-RUSYA ÇEKİŞMESİ

Bu yılının başından itibaren ABD askerleri, Kamışlı'nın kuzeydoğusundaki petrol sahalarının bulunduğu Rümeylan bölgesine geçmek isteyen Rusya askeri araçlarının yolunu defalarca keserek, geri dönmelerine neden olmuştu.

Geçen ayın başında ise Rus askerleri, ilk kez, YPG/PKK işgali altındaki Kamışlı ilçe merkezine ulaşmak isteyen Amerikan askerlerini durdurarak misilleme yapmıştı. Bunun üzerine ABD güçleri, Rümeylan'a dönmek zorunda kalmıştı. 

YORUMLAR 18
  • recep 3 yıl önce Şikayet Et
    orada bulunmaktan bunlarda utanıyorlar artık ve yapacak bir şeyler de bulamayınca lunaparklardaki elektrikli araba pistinde oynayan ve zaman zaman dengesizce çarpışan elektrikli arabalar gibi bir hal almışlar. ÜLKESİNİ yönetemeyen biçareler ,kıtalar ötesinden, ne işi var bunların burada anlamak mümkün değil ABD akıllı çekilmeyi bildi ama ötekiler nasılsa orada da olsa yokluk burada da olsa yokluk diye dayanmaya çalışıyorlar. acaba hiç okuyup araştırmıyorlar mı yüzyıllar boyu oralar da o kadar yatırım yapmış dürüst ve fedakar bir yönetim göstermiş OSMANLI DEVLETİNE yaptıklarını,korkarım yarın bir gün biz demedik siz geldiniz diyecekler.alacak bir şeyleri de yok.
    Cevapla
  • teo 3 yıl önce Şikayet Et
    yesinler birbirlerini.........
    Cevapla
  • CanTürk 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlar birde birbirine girerse Türkiye tarafsız kalsın en son ayakta kalanıda biz boğarız inşallaaaaaaah
    Cevapla
  • E.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Göstermelik it dalaşı başka hiçbir şey değil.
    Cevapla
  • KIRKİKİ 3 yıl önce Şikayet Et
    ikinizide yaka paça atıcaz az sabredin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler