Korkutan araştırma! Koronadan ölme riskini iki katına çıkarıyor

Yüksek tansiyonun, yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölme riskini iki katına çıkarabileceği bildirildi. Araştırma Vuhan'daki hastanede Kovid-19 teşhisiyle tedavi gören yaklaşık 3 bin kişiyle ilgili veriye dayandırıldı.

Korkutan araştırma! Koronadan ölme riskini iki katına çıkarıyor
Korkutan araştırma! Koronadan ölme riskini iki katına çıkarıyor
GİRİŞ 06.06.2020 00:02 GÜNCELLEME 06.06.2020 00:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uzmanlar, yüksek tansiyon hastalarının Kovid-19'dan yaşamını yitirme olasılığının iki katına çıktığını, yüksek tansiyon için ilaç kullanmayan hastalarda bu olasılığın daha da yükseldiğini gözlemledi. 

"European Heart Journal" dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde Şincing Hastanesi'nde görevli uzmanlar, İrlandalı meslektaşlarıyla ortaklaşa 5-15 Şubat tarihlerinde Kovid-19 teşhisiyle hastaneye kaldırılan 2 bin 886 kişiye ilişkin veriyi inceledi.

YÜKSEK TANSİYONU OLAN 850 HASTADAN 34'Ü ÖLDÜ

Ekip, yüksek tansiyonu olan 850 hastadan 34'ünün (yüzde 4) Kovid-19'dan yaşamını yitirdiğini, yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunmayan 2 bin 27 kişiden ise 22'sinin (yüzde 1,1) hayatını kaybettiğini tespit etti. 

YÜKSEK TANSİYONU OLUP DA İLAÇ KULLANMAYANLARDA BÜYÜK RİSK

Yüksek tansiyonu olup da ilaç kullanmayan 140 hastadan 11'inin (yüzde 7,9), ilaç kullanan 710 hastadan ise 23'ünün (yüzde 3,2) yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği gözlendi.

Yaklaşık 2 bin 300 kişiyi kapsayan 3 diğer araştırmanın verilerini de değerlendiren uzmanlar, yüksek tansiyonu tedavi etmede kullanılan ACE inhibitörleri alanlarda ölüm riskinin, beta blokerler, kalsiyum kanal blokerleri veya diüretikler kullananlara nazaran daha düşük olduğu bulgusunu elde etti. 

"ENFEKTE OLMALARI HALİNDE DAHA ÖZENLİ BAKILMALILAR"

Araştırma ekibinde yer alan Profesör Fei Li, "Yüksek tansiyonu olan hastalar, Kovid-19'dan ölme risklerinin daha yüksek olduğunu farkında olmalı, bu salgın sırasında kendilerini iyi bakmalı ve enfekte olmaları halinde daha özenli bakılmalılar." değerlendirmesini yaptı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Şura kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben yüksek tansiyon hastasiyim korona bana bulaşmadı bulaştiysada bagışıklik sistemim güçlü oldugu için yendim vücut attı. Agiz ve burundan giriyormuş bu virüs. Hiç yoktan burnundan bir damla su akiyorsa demekki virüsü dişarı atiyor demektir. Herzaman derimya iman gücü iman gücü diye.
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    il ilce önei yok sadece bir yere uymak ve oraya göre hepimiizn aynı anda Allah dememiz
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ister istanbul ister izmir isrter adana ister aksaray ister nigde ister şırnak ister rize iser girosun ister ne issterse o olsun ama herkezin aynoı anda Allah demesi 80 milyonun Allah demesi aynı anda tabikide ben kendi adıma saatleri dakikaları ankara olarakyapılmasını iserim ankar Türkiyenin baş kentidir herkezde ankara saat dakikkası na uyarsa herkezde aynı anda Allah demiş olur 80 milyon onuda Allahımız dyar 80 milyonn aynı anda Allah demesi bir deprem yaradır Allahımızız katında
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    siz satı dakikaka aynı ramazanda gibi ayarlayın ve herkez aynı anda Allah desin bakın ne güller çicekler açacak ülkemizde Türkiyede
    Cevapla
  • KAAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Düzenli NAMAZ ve düzenli SADAKA günahları yok eder ve en güzel korunma yöntemidir!!! YÜCE ALLAH içinde sonsuz ilim barındıran kutsal kitabımız KURAN'IN ŞURA SURESİNİN 30.AYETİNDE;başımıza her ne musibet gelirse girdiğimiz günahlar yüzünden olduğunu açıklıyor!!! Ayrıca yine YÜCE ALLAH kutsal kitabımız KURAN'IN BAKARA SURESİNİN 271.AYETİNDE;fakirlere gizlice verilen sadakanın verildiği anda bazı günahları yok ettiğini de açıklıyor!!! Bu yüzden tüm hayatımız boyunca çok kutsal iki ibadet şekli olan NAMAZ ve SADAKAYI düzenli olarak sürdürmemiz lazım!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak