Libya'da son dakika gelişmesi: Operasyon başlatıldı! Sirte geri alındı

Libya İçişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika haberine göre, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e bağlı milislerden kurtarılan bölgelerin güvenliği için operasyon başlattı. Libya ordusunun Trablus’un 450 kilometre doğusunda yer alan Sirte kentini darbeci Hafter milislerinden geri aldığı açıklandı.

GİRİŞ 06.06.2020 15:30 GÜNCELLEME 06.06.2020 19:25
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Operasyonları Genel İdaresinde yapılan sunumda, Hafter milislerinden kurtarılan bölgelerde başlatılan güvenlik operasyonu kapsamında tüm kamu malı ve özel mülklerin korunacağı aktarıldı.

 

OPERASYONUN ADI "GÜVENLİ ÜLKE"

"Güvenli Ülke" adı verilen operasyonun İçişleri Bakanı Fethi Başağa'nın talimatıyla başlatıldığı bildirildi.



Libya ordusunun Trablus’un 450 kilometre doğusunda yer alan Sirte kentini darbeci Hafter milislerinden geri aldığı açıklandı.

LİBYA'DA ELE GEÇİRİLEN BÖLGELER

Son dönemde Hafter milislerine karşı üst üste başarılar elde eden Libya ordusu, son üç günde başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalanı, Ayn Zara, Vadi er-Rebi gibi yerleşim bölgeleri ile Trablus ilinin tamamında kontrolü sağladı.

 

LİBYA ORDUSU TERHUNE'DE KONTROLÜN SAĞLANDIĞINI DUYURDU

Libya ordusu, bugün de başkentin 90 kilometre güneydoğusundaki Terhune vilayetinde kontrolü sağladığını açıklamıştı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UHM) bağlı güçlerin dün kontrol altına aldığı Terhune kentinde Hafter milislerine ait çok sayıda tanka el konuldu.

"ZAFER YOLLARI" İSİMLİ YENİ HAREKAT

Libya Ordusu, sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığını duyurdu. 

Libya ordusuna bağlı Sirte-Cufra Ortak Operasyon Dairesi basın biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, başkentin yaklaşık 450 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte, buranın güneyindeki Vişke bölgesi, ülkenin ortasındaki Cufra Askeri Hava Üssü ve çevre bölgelerini Hafter'e bağlı milislerden kurtarmak için Zafer Yolları isimli yeni bir harekat başlatıldı. 

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UHM) bağlı güçler, dün Trablus’un 90 kilometre güneydoğusunda bulunan Terhune kentinde kontrolü sağlamasının ardından kentte Hafter milislerine ait bir kampı ele geçirdi. Kampın içindeki çok sayıda tanka el koyan UMH güçleri, Hafter milislerine ait mühimmatlar da ele geçirdi. 

106 KİŞİNİN CESEDİ BULUNMUŞTU

Dün ajanslardan geçen son dakika haberine göre, Libya’nın Terhune kentinin Darbeci General Hafter’den geri alınmasının ardından kent hastanesinde 106 sivilin cesedi bulundu.

 

LİBYALILAR KUTLAMA YAPTI

Libyalılar, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalinden kurtarılan Terhune ve Beni Velid'in kontrol altına alınmasını, başkent Trablus'taki Şehitler Meydanı'nda kutladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 32
  • önemli değil 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha alınmadı.
    Cevapla
  • islam türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    tsk
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Lütfen BÜYÜK dikkat derim. Hani Rusyanın gönderdiği uçaklar Wagner grubu. Bingazi ve etrafına çekilip toparlanıp yeni strateji ile yeniden sahaya inecekler. DİKKAT derim.
    Cevapla
  • ddddd 3 yıl önce Şikayet Et
    E süper. Hızı iyi ordunun. Madem bu hızda gidiliyor, şu Bingazi'ye de bir yürüyün bakalım ne yapacaklar
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam petrole çökmüş. Petrol bölgelerine yaklaşınca bakalım batının tavrı ne olacak. Bu alınan yerlerde fazla petrol yok. Petrol doğuda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı