IKBY: Salgın kontrolden çıktı, yayılma evresine girdi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sağlık Bakanı Saman Berzenci "Her hasta salgını 2 kişiye daha bulaştırıyor. Bu yüzden salgın kontrolden çıkarak yayılma evresine girdi" dedi.

IKBY: Salgın kontrolden çıktı, yayılma evresine girdi
IKBY: Salgın kontrolden çıktı, yayılma evresine girdi
GİRİŞ 07.06.2020 18:06 GÜNCELLEME 07.06.2020 18:06

Berzenci, düzenlediği basın toplantısında, IKBY'nin virüsle mücadelesinde gelinen son duruma ilişkin bilgi verdi. 

Bölgedeki durumun tehlikeli olduğunu ve giderek daha da kötüleştiğini ifade eden Saman Berzenci, hastalığın yayılma hızının 1,6'dan 1,9'a çıktığını ve salgının ikinci evresine geçildiğini kaydetti.

Berzenci, "Her hasta salgını 2 kişiye daha bulaştırıyor. Bu yüzden salgın kontrol altında değil, yayılma evresinde." dedi.

Salgının yol açtığı ölümlerin yüzde 1'den yüzde 2'ye çıktığına dikkati çeken Bakan Berzenci, "Bugün Erbil'de 26 vaka tespit ettik. Tespit edilemeyen vakalar bulunuyor, hastalığın daha çok kişiye bulaşma riski var." şeklinde konuştu.

Berzenci, bölgede şu ana kadar 1222 Kovid-19 vakasının tespit edildiğini, 24 kişinin hayatını kaybettiğini ve 448 kişinin iyileştiğini açıkladı.

- IKBY'DE NORMALLEŞME SÜRECİNDE GELEN İKİNCİ DALGA

Erbil yönetimi, 11 Mayıs'ta bölgede virüs kaynaklı yeni ölüm ve vakaların yaşanmaması üzerine mart ve nisanda uygulamaya konulan sıkı tedbirleri hafifleterek tüm restoran, cami ve marketlerin yeniden açılmasına karar vermişti.

IKBY'de normalleşme sürecinden önce sıkı tedbirlerin alındığı şubat, mart ve nisan aylarındaki ölü sayısı 4 iken, 11 Mayıs'ta başlatılan normalleşme sürecinde ölü sayısı hızla yükseldi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi