Fransa'dan şaşırtan Rusya ve AB açıklaması!

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Avrupa ve Rusya ilişkilerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Müttefiklerimizle ilkelere ve dayanışmaya bağlı kalarak, Rusya'yı Avrupa'dan uzaklaştırmak istemiyoruz. Aksine yakınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Fransa'dan şaşırtan Rusya ve AB açıklaması!
Fransa'dan şaşırtan Rusya ve AB açıklaması!
GİRİŞ 08.06.2020 06:34 GÜNCELLEME 08.06.2020 09:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Fransız gazetesi Le Telegramme ile yaptığı röportajda Fransa'nın Rusya'nın Avrupa'dan uzaklaşmasını istemediğini söyledi.

 

 

Le Drian, "Rusya'nın bizden uzaklaşmasıyla ilgilenmiyoruz. Müttefiklerimizle ilkelere ve dayanışmaya bağlı kalarak, Rusya'yı Avrupa'dan uzaklaştırmak istemiyoruz. Aksine yakınlaştırmak istiyoruz" dedi.

"DÜNYA ARTIK İKİ BLOK ARASINDA BÖLÜNMÜYOR"

 

 

ABD’nin potikalarının aksine Rusya ile diyaloğu savunan Le Drian, "Yaşadığımız dünya artık 1940'ların sonlarında olduğu gibi iki blok arasında bölünmüyor. Avrupa, küreselleşmeye hizmet eden bir güç olmak istiyorsa, çıkarlarına uygun diyaloğa açık bir yol belirlemelidir. Bu yol ne soğuk bir savaş ne de oportünizm politikasıdır." diyerek Rusya olan ilişkileri güçlendirmek istediklerini vurguladı.

YORUMLAR 7
  • Deli 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalakalık yapıyorlar adiler
    Cevapla
  • Şarlatan Fransa 3 yıl önce Şikayet Et
    NATO üyesi Fransa' Rus Deniz Kuvvetleri için iki adet ‘Amfibi Hücum Gemisi’ üretecek ? Rus Deniz Kuvvetleri’nin deniz ötesi operasyonlarını desteklemek maksadıyla amfibi hücum gemisi üretilecek. Kırım Zaliv tersanesinde gerçekleşecek iki geminin inşası yaklaşık 100 milyar rubleye (1,3 milyar $) mal olacak. "amfibi hücum gemilerinin maliyeti 100 milyar rublenin biraz altında olacak.”, inşasına 2020 de 'mayıs ayında başlanacak. Gemilerin ilki 2026’da, ikincisinin ise 2027’de işletilmeye başlanacak. 25.000 tona varan deplasmana, çıkarma botları için havuzlama kamerası, uzunluk ise 220 metre olacak. Her gemi, 20 adede kadar ağır helikopter, 900 deniz piyadesi taşıyacak.
    Cevapla
  • sahinbey 3 yıl önce Şikayet Et
    fransa ile almanyanin atasini acmanin carelerine bakmaliyiz ,eger bunu basarabilirsek cok rahat ederiz.
    Cevapla
  • çözüm isyeyen 3 yıl önce Şikayet Et
    yaa rusya diplomatları yurt dışı yaptığınız günleri unutur mu
    Cevapla
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    ne büyük lütuf...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!