İsrail Dışişleri Bakanlığı'dan yetkililer, ilhakın Almanya ile arasını bozacağını düşünüyor

İsrailli yetkililer, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakının" İsrail ile Almanya arasındaki ilişkilere zarar vereceğini kaydetti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'dan yetkililer, ilhakın Almanya ile arasını bozacağını düşünüyor
İsrail Dışişleri Bakanlığı'dan yetkililer, ilhakın Almanya ile arasını bozacağını düşünüyor
GİRİŞ 08.06.2020 15:46 GÜNCELLEME 08.06.2020 15:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrailli yetkililer, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakının" İsrail ile Almanya arasındaki ilişkilere zarar vereceğini ifade ettiler. Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, isimleri açıklanmayan İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Tel Aviv yönetiminin "ilhak" planını hayata geçirmesi durumunda İsrail ile Almanya arasındaki ilişkilerin geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu yetkililer, "ilhakın" Tel Aviv ile Berlin arasındaki ilişkilere zarar vereceği konusunda hemfikir olurken, "ilhak" nedeniyle Almanya'nın İsrail'e yaptırım uygulamayacağını düşündüklerini belirtti.

Yerel basın, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'ın Tel Aviv yönetimini, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgeleri tek taraflı "ilhak" planı hakkında uyarmak için çarşamba günü İsrail'e geleceğini yazmıştı. Ziyarette Maas'ın ülkesinin İsrail ile ittifakını devam ettirmek istediği ancak tek taraflı "ilhakın" Berlin yönetimini İsrail ile olan ilişkileriyle uluslararası hukuk ve Avrupa Birliği'nin değerleri arasında seçim yapmak zorunda bırakacağı mesajını ileteceği aktarılmıştı.

İSRAİL'İN İLHAK PLANI

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı. Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın imzaladığı koalisyon anlaşmasına göre, İsrail Başbakanı 1 Temmuz'dan itibaren Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin "ilhakını" kabine veya meclisin onayına sunabilecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mansur 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim israil lainini sabaha erdirme AMİN
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerle ilişkiyi ise bozmuyor.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu