Erdoğan'a ağır suçlama! Ayasofya ile ilgili gelişme Rusları da rahatsız etti

Ayasofya'nın cami statüsüne yeniden kavuşma ihtimali Rusya'da skandal ifadelerle duyuruldu. Rus Kommersant gazetesi, "Ayasofya yeniden fetih için hazırlanıyor" başlığı atarken, gazeteye konuşan ve Ankara'da yaşayan Rusya Dışişleri Konseyi uzmanı Timur Akhmetov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamaya kalkarak, "Ayasofya'yı camiye geri döndürmek Erdoğan'ın seçim programının bir parçası olabilir" küstahlığında bulundu.

Erdoğan'a ağır suçlama! Ayasofya ile ilgili gelişme Rusları da rahatsız etti
Erdoğan'a ağır suçlama! Ayasofya ile ilgili gelişme Rusları da rahatsız etti
GİRİŞ 09.06.2020 15:53 GÜNCELLEME 10.06.2020 10:42
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rus gazetesi Kommersant'ta yayınlanan bir haberde Ayasofya'nın yeniden cami statüsüne kavuşması için yapılan girişimler yer aldı.

 

Gazetede Rus Ortodoks Kilisesi psikoposu Hilarion Alfeyev'in sözlerine yer verildi. Alfeyev, "Bugün bir müze olan Ayasofya'nın statüsünü değiştirme girişimleri, dinler arası dengelerin değişmesine ve ihlaline yol açacaktır" diyerek küstah bir çıkışta bulundu.

 

ERDOĞAN'I SUÇLAMAYA KALKIŞTI

Yine Kommersant'a konuşan Ankara'da yaşayan Rusya Dışişleri Konseyi uzmanı Timur Akhmetov ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlamaya kaktı. Akhmetov, "Resmi olarak, erken seçim planlanmıyor, ancak siyasi çevrelerde çok şey konuşuluyor ve partiler seçime hazırlanıyor. Ayasofya'yı camiye geri döndürmek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim programının bir parçası olabilir. Erdoğan, muhalefetin girişimini eleştirmesini beklemekte ve karşılığında onları ulusal değerlere ihanet etmekle suçlayacaktır. Ayrıca böyle bir kombinasyon muhalefetin birleşmesini engelleyerek laik ve muhafazakar olanları bölebilir" küstahlığında bulundu.

YORUMLAR 16
  • diriliş 3 yıl önce Şikayet Et
    ne olursa olsun bir an önce cami olmali
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonradan olma hrıstiyanlar size ne ,bari bırakın da papalık karışsın. Siz zaten 900 lü yıllarda yazı tura ile hrıstiyan olmuşsunuz ne söz hakkınızvar ki. Sizin derdiniz bize çekme takmak ama dikkat edin Allahın tokadı acı oluyor .
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende bu Rusların kafa biraz çalışır sanıyordum mahlesef boş Muş sanki Ayasofya müzeyken seçimi başkası kazaniyor
    Cevapla
  • Nakkas 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani Anlasilan Ayasofya demek osmanli demek hadi hayirlisi bekleyelim neler olacak görelim.
    Cevapla
  • Hanyunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav bu ayasofya neymiş herifler hop oturuyo hop kalkıyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?