İngiliz büyükelçiden skandal FETÖ açıklaması

Bosna Hersek'in İngiliz Büyükelçisi Matthew Field'in FETÖ tarafından işletilen Burç Üniversitesi'ne verdiği destek dikkat çekiyor. Büyükelçi, FETÖ okulu ve bir İngiliz Eğitim Kurumu arasındaki iş birliğine dikkat çektikten sonra, "Kariyerinizi Bosna Hersek'te İngiltere'nin akredite ettiği bir üniversitede geliştirin dedi.

İngiliz büyükelçiden skandal FETÖ açıklaması
İngiliz büyükelçiden skandal FETÖ açıklaması
GİRİŞ 09.06.2020 14:22 GÜNCELLEME 09.06.2020 15:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek'in İngiliz Büyükelçisi Matthew Field, FETÖ'nün üniversitesini, bir çok kez ziyaret etmiş, toplumsal meşruiyetini kaybetmiş girişime itibar kazandırmaya çalışmıştı.

 

BİZZAT ÇALIŞIYOR

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde; 3 Haziran 2020 tarihinde attığı tweetle, üniversiteye öğrenci toplamak için bizzat çalışıyor. Bir İngiliz Eğitim Kurumu ve Burç Üniversitesi arasındaki işbirliğini de, tweetinde ilan ediyor. İngiliz Büyükelçi 3 Haziran'da attığı tweette şu ifadeleri kullanıyor: "Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, Burç Üniversitesi ve İngiliz Stirling Eğitim Kurumu bütün lisans programlarına  yüzde 50 indirim yapacaklar. Kariyerinizi, Bosna Hersek'te, İngiltere'nin akredite ettiği bir üniversitede geliştirin. (Müracaat için link)"

 

YURT DIŞINDA FETÖ OKULLARI

Türkiye'nin girişimleri ile FETÖ'nün yurt dışında bulunan çok sayıda okulu kapatıldı, bir kısmı ilgili ülke tarafından millileştirildi, bazıları ise Maarif Vakfı tarafından devralındı.

TÜRKİYE'DEN KAÇIP OKULLARI ÜZERLERİNE ALDILAR

Terör örgütünün Bosna Hersek'te de okulları bulunuyor. Burç Üniversitesi adıyla faaliyet gösteren bu okullar; 15 Temmuz ihanet girişiminden sonra ABD'li bir firmanın adıyla faaliyetlerine devam etti. 2 yıl önce Türkiye'den kaçan FETÖ'cüler okulu üzerlerine aldılar. Yeni firmaları İngiltere adresliydi. Okul aynı anlayış tarafından işletilmeye devam ediyor.

BOŞNAK HALKI DA RAHATSIZ

Okulun bulunduğu Saraybosna'nın Ilıdza semtinde bahçe direklerine İngiliz bayrakları asılmasından; örgütün anlayışının yaşatılmaya çalışılmasından, Türkler kadar Boşnak halkı da rahatsız.

İNGİLİZLERİN DESTEĞİYLE RAHAT BİR NEFES ALMA ÇABASINDALAR

Türkiye'nin çalışmaları ve Boşnak halkının mesafeli durması nedeniyle okulun zor günler yaşadığı biliniyor. İngiliz Büyükelçi'nin aleni himayesiyle, örgüt okulu nefes almaya çalışıyor. Büyükelçinin bu gayretiyle; Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna Hersek hükümetlerinin onaylarıyla faaliyetlerine devam eden; 2015 Yılında Batı Balkanların En Başarılı Üniversitesi Seçilen Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'ne yönelen ilgiye set çekmek istediği de değerlendiriliyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Bosna hemen o üniversiteyi kapat, fetöcüleri de teslim et. Ekmek yediğin kaba da pisleme
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bosna Hersekte Fetö üniversitesi mi varmış. Bundan böyle Bosnalı Müslümanlar benim gözümde sıfır. Allah rahmet eylesin Aliya İzzet Begoviç olsaydı Reisin bir dediğini iki etmezdi. Ya o üniversiteyi kapatırlar ya da bundan sonra bizden bir şey beklemesinler.
    Cevapla
  • gresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    fetönün ve iblislerinin hangi mezara gireceği netleşti Allah hepsinin belasını versin
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    kaleş hain müslüman düşmanı ingilizler
    Cevapla
  • Bjhh 3 yıl önce Şikayet Et
    In giliz varsa sorun vardir orada
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir