İsrail'den dikkat çeken Doğu Akdeniz iddiası: ABD, Türkiye'yi de istiyor!

İsrailli düşünce kuruluşu, ABD'nin, Türkiye'nin katılmadığı "Doğu Akdeniz Gaz Forumu'nda" yer almasını istediğini, "bunun için başlatılacak diplomatik girişimlerden kaybedilecek bir şeyin olmadığını" belirtti.

İsrail'den dikkat çeken Doğu Akdeniz iddiası: ABD, Türkiye'yi de istiyor!
İsrail'den dikkat çeken Doğu Akdeniz iddiası: ABD, Türkiye'yi de istiyor!
GİRİŞ 11.06.2020 08:34 GÜNCELLEME 11.06.2020 08:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İsrail hükümetine yakınlığıyla bilinen Bar Ilan Üniversitesi bünyesindeki "The Begin-Sadat Strategic Studies" adlı düşünce kuruluşu tarafından yayınlanan "Kudüs-Atina'nın Diplomatik fırsatları" adlı makalede ABD'nin Türkiye'nin dahil olmadığı Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na ilişkin görüşlerine yer verildi.

 

 

AA'nın aktardığı habere göre, makalede, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail, Mısır, İtalya, Ürdün ve Filistin'in yer aldığı forumda Türkiye'nin yer almamasının risklerine değinilerek, Türkiye'nin neden yer alması gerektiği ABD'nin yaklaşımı üzerinden altı çizilerek anlatıldı.

ABD'nin Türkiye'nin de forumda yer almasının istediğini, forumun başını çeken İsrail ve Yunanistan'ın Türkiye'nin katılımını sağlamaları için diplomatik girişim de bulunmaları tavsiyesinde bulunduğu makalede, Washington yönetiminin, Türkiye'ye yönelik bu girişimden İsrail ve Yunanistan'ın kaybedecek bir şeyleri olmadığı aksine kazançlarının daha çok olduğu vurgulandı.

 

 

ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Pyatt'ın 18 Şubat'ta Atina'daki açık bir konferanstaki ifadelerine yer verilen makalede, "Daha kapsayıcı diyalog, ABD'nin perspektifine daha çok yakın olacaktır. ABD, Türkiye'nin Doğu Akdeniz Forumu'na davet edilip katılmasını destekliyor." değerlendirmesi yer aldı.

Mısır'ın ev sahipliğinde, 16 Ocak 2019'da Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail, Mısır, İtalya ve Ürdün Enerji Bakanları'nın katılımıyla "Doğu Akdeniz Gaz Forumu" kurulmuştu.

YORUMLAR 29
  • anadolu ligi 3 yıl önce Şikayet Et
    ürdün ve italyanın doğu akdenizle ne alakası var ,arnavutluk bile italyadan daha yakın doğu akdenize,ürdünle doğu akdeniz arasında filistin ve israil devletleri var,Türkiyenin olmadığı doğu akdeniz denkleminin çözümü sıfırdır.haritayada bakarsanız neredeyse doğu akdeniz bizim iç deniz gibi
    Cevapla
  • ertunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların ağababaları baktı türkiye hakkını yedirmiycek hatta s-400 leri aktif ederse hepsini gümletebilir şimdi taktik yapıyor 400leri kurma şirin görünüp sırtını suvazlayıp aslan payını biz alırken biraz kırıntı verelimde işimize bakalım amerikan taktiği
    Cevapla
  • tert 3 yıl önce Şikayet Et
    israil diyorki kaybedilecek bir şey yok. yani kaybetmişler... Trükiye sayınn erdoğan öncülüğünde düşmana kaybettirdi. işbirlikçileir çıldırttı. israilden çok içerdki işbirlikçiler ses ediyor. iç politikada PKK FETÖ ve DARBECİLERİ destekleyen hjainler DIŞ POLİTİKADA yunan ı İsrail i Ermeniyi eseti hafteri destekliyor arsızca... alçak hainler demiyelim d ene diyelim. ABD kucağını özleyenler varsın gitsin abd de yaşasın. SAlmsysds ysşssın bak candündar gibiler Almanyada keyif ediyor. FETÖ BD de malilesinde ölümünü son baharınınm keyfini yaşıyor. sizde gidin keyfişnizi çıkarın bizi zorlamadanm.
    Cevapla
  • Dikkat! Tuzak Var! 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir forumda yer almak demek, İsrail'le barışmak, Sisi'yi meşru kabul etmek, en önemlisi Güney Kıbrıs'ın bağımsızlığını tanımak demek.
    Cevapla
  • Djsjs 3 yıl önce Şikayet Et
    Filistin'de var içinde ancak sisi hakkında doğru söylemişin ayrıca KKTC adına yada o da davet edilirse KKTC lehine olur ve rumm yönetimi denilirse türk tarafı ollur
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Haaa Bu ortaklıkla Yapılan anlaşmalarla Yunanistanın israilin Mısırın italyanın önü açılacak. Anlaşmada Adalar Yunanistana bağlı betimlenerek arama sahası genişletilecek. Sonra biz gaz aramak isteyince veto edilir yunanistan israil isteyince oy birliği ile karar verilir. Niye böyle bir teklif olduki .Askeri yoldan başaramadığınız durumu Bize gaz vererek aman efendim Türkiye olmadan olurmu diye ima ederek bizim kasıla kasıla masaya gelip oturmamızı anlaşmamızı mı istiyorsunuz. Yok o oyuna gelmeyiz.
    Cevapla
  • ertunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen doğruÖNCE OLDU BİTTİYLE HAKKIMIZA GÖZ KOYANLAR HERZAMANKİ GİBİ MASA OYUNLARI İLE SENİ BAĞLAYIP ORTA VADEDE KENDİ TEZLERİNİ DAYATMIŞ OLACAKLAR O ZAMAN LİBYAYLA BU ANTLAŞMA ONCA EMEK HARCAMA OLDU DEDİKLERİNE GELECEKSEK BOŞAMI UĞREŞILDI AFERİNİ ALIP ONLARIN ÇIKARLARI YERİNE GELECEKSE YANİ MAKSAT BİZİ YANINA ÇEKMİŞ GİBİ YAPIP GAZIMIZI ALINCA DUR FORUMA SORALIM AB YE SORALIM KOMİSYONA GİTTİ LAF OYUNLARIYLA BİZE ARAMA YAPTIRMAYIP KENDİLERİ ARAYACAK BİZİM SAHANLIĞIMIZA BİLE SOKULUP ARAYACAK BİZE İSE KURULDA BEKLİYOR OYALAMACASI İLE SONDA VETO YEDİ DEYİP ÖNCE
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi