Yunanistan'dan Türkiye açıklaması! 'Bu son isteğimiz' deyip dünyaya ilan etti

"Türkiye ile çatışmaya hazırız" diyen Yunanistan dün Türk kargo gemisinin önünü kesmeye çalışmış ancak Türk fırkateyninin müdahalesiyle karşılaşmıştı. Yeni açıklamada bulunan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, Doğu Akdeniz'de Türkiye ile sıcak bir çatışmaya girmenin, Yunanistan'ın en son istediği şey olduğunu bildirdi.

Yunanistan'dan Türkiye açıklaması! 'Bu son isteğimiz' deyip dünyaya ilan etti
Yunanistan'dan Türkiye açıklaması! 'Bu son isteğimiz' deyip dünyaya ilan etti
GİRİŞ 11.06.2020 12:09 GÜNCELLEME 11.06.2020 12:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, video konferans yoluyla düzenlenen 5. Delfi Ekonomik Forumu'nun, Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) ile ortaklaşa düzenlenen "Doğu Akdeniz’deki Yeni Düzen" panelinde konuştu.

 

Sputnik'in haberine göre Dokos şu ifadeleri kullandı: "Bu yaz sıcak olayın yaşanması, Türkiye gibi Yunanistan'ın da en son istediği şey olur."

Doğu Akdeniz'in sıcak nokta olarak kalmaya devam ettiğini söyleyen Yunan politikacı, bölge için "sıfır nokta" nitelendirmesinde bulundu. Bölgede birçok aktörün bulunduğunu ama hiçbirinin durumu kontrol etmediğini dile getiren Dokos, şu ifadeleri kullandı: "Avrupa Birliği sıradan bir gözlemci. ABD'nin çok sayıda iç sorunu var. Libya'da durum kontrolden çıktı. Suriye sorun olarak kalıyor. Tek olumlu şey, neyse ki, mülteci akışlarının önemli ölçüde azalması."

 

Dokos, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile işbirliğini canlandırmak için yeni yöntemler bulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Yunan fırkateyni Akdeniz'de Türk kargo gemisinin önünü kesmeye çalışmış ve Yunan helikopteri askeri müdahale için konuşlandırılmıştı. Bunun üzerine Türk Donanmasına ait fırkateynler bölgeye ulaşarak Yunan fırkateyninin bölgeden uzaklaşmasını sağlamıştı.

YORUMLAR 14
  • Bremenli 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu ben bu yunanlilari anlamiyorum nebilim yoksa bendemi sorun gardaslar bizim atalarimiz bunlari kazma kürek ile kovalamis bunlar hicmi düsünmüyor yahu avrupada en az 3,5 milyon TÜRK yasiyor bunlarin 50 bin tanesinin kafasi atsa yunana dogru hareket etse neyapacan sagdan gelenimi engel olacan yosam soldan gelenemi ortada kalacan avrupada bunu hesaba katmuyor bu millet burda ayaklansa sehirleri cayir cayir yakarlar yada bizleri yunana gönderip kurtulmanin hesabinimi yapiyor bu avrupa anlamis degilim bi savas ciksa burdan baslarim kesmeye vallahi
    Cevapla
  • Keleş 34 3 yıl önce Şikayet Et
    nasil isterseniz ilk işiniz olsun herzaman sizinle havada karada denizde heryerde savaşmaya hazırız kaşınmayın kaşırız
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Çatışmaya girin de görün dünyanın kaç bucak olduğunu
    Cevapla
  • Asa 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlari kazma kurekle yenmisiz de simdi ne cesaretle dayilaniyorlar ki ezer geceriz.
    Cevapla
  • rido 3 yıl önce Şikayet Et
    kaza ile birnroket fırlatıp yunan fırkateyni vurmak lazım. şaka ile karışık anlasınlar başlarına ne geleceğini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri