ABD'de peş peşe FETÖ hamleleri! Titriyorlar...

ABD Dışişleri Bakanlığının, birçok ülkedeki dini kısıtlamalar ve azınlıkların durumunu değerlendirdiği "Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu"nun 2019 yılı sayısında "FETÖ" konulu incelemeye yer verilmemesi dikkati çekti. Rapor sonrası örgüt üyelerinde panik havası oluştuğu gelen haberler arasında.

GİRİŞ 12.06.2020 07:20 GÜNCELLEME 12.06.2020 08:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaklaşık 200 ülkedeki "dini azınlıklara yapılan kısıtlamalara" ilişkin incelemelerin yer aldığı "Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu"nun 22'nci sayısında, Türkiye'nin girişimleri sonucu "FETÖ" konulu bir değerlendirme yapmaktan kaçınıldığı görüldü.

 

 

AA'nın aktardığı habere göre, bu raporun daha önceki sayısında üç yerde FETÖ elebaşının adı geçirilmişti.

Diğer yandan, ABD'nin bu yıl mart ayında yayımladığı "2019 İnsan Hakları Raporu"nda FETÖ'den 37 defa bahsedilmiş, Türkiye'den de bu raporda yer alan iddialara sert tepki gösterilmişti.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığınca dün yayımlanan Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu'nun geçen yıla ilişkin sayısının Türkiye bölümünde, Hristiyan ve Yahudi azınlığa mensup kişilerin çeşitli zorluklarla karşılaştığı öne sürülmüş, Ayasofya'nın camiye çevrilmesi konusuyla ilgili de çeşitli söylemlere değinilmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, raporun yayımlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye bölümünün, "yine kaynağı belirsiz iddialar içeren, objektiflikten uzak bir dille kaleme alındığı" değerlendirmesini yapmıştı.

Türkiye'de farklı din ve inançların huzur ve uyum içinde yaşadığının altını çizen Aksoy, Türkiye'nin mülkiyetinde bulunan Ayasofya'ya ilişkin her türlü tasarrufun da Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulamıştı.

YORUMLAR 24
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanı en cahil ülke sıralamasında bence abd birinci gelir bakmayın siz öyle her yere burnunu soktuğuna enformasyon çağında olmamıza rağmen doğru dürüst arguman gösteremiyorla tüm iddiaları asparagas!
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd yönetimine ve trump a da karşıydılar.. Türkiye de de Amerika da da İSYAN için uğraştılar..
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    fetö'nün iadesi neticesinde,sorgulanırken partilerin içindeki gizli fetöcüleri de ifşa etmelerinden korkuluyor,içerdeki bazı siyasetçiler siyaseti bırakabilirler...
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha bu bir şey değil! Fetönün yaptığı O iftiraların hepsi geri dönecek ve kahrı perişan olmaları için süreç tamamlanacak!.çünkü Allahın sabrı geniş!.
    Cevapla
  • mücahit 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha kötü etsin satılık adileri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu