Tahran'da düğünler yeniden yasaklandı

Tahran Valisi Anuşirvan Muhsini Bendpey, başkent Tahran’da koronavirüs nedeniyle düğün törenlerinin ve toplu kabul salonlarının yeniden yasaklandığını duyurdu

Tahran'da düğünler yeniden yasaklandı
Tahran'da düğünler yeniden yasaklandı
GİRİŞ 12.06.2020 15:12 GÜNCELLEME 12.06.2020 15:12

Tahran Valisi Anuşirvan Muhsini Bendpey, düzenlediği basın toplantısında başkent Tahran’da halkın sosyal mesafe önlemlerine ve sağlık protokollerine dikkat etmediği için düğün merasimleri ve toplu kabul salonlarına yeniden yasak getirildiğini açıkladı. Başkent Tahran’daki restoran ve kafelerin açık kalabileceğini belirten Bendpey, yetkililerin düzenli olarak restoran ve kafeleri denetleyeceğini vurgulayarak, “Restoran ve kafeler sosyal mesafe önlemlerine uymaları kaydıyla açık kalabilirler. Bu mekanlar düzenli olarak yetkililer tarafından denetlenecek. Sağlık protokollerine uymayan restoran ve kafelere ağır cezai işlem uygulanacak.” dedi.

Sosyal mesafe önlemlerinin azaltılmasıyla virüse karşı halkta ciddiyetsizliğin oluştuğunu belirten Tahran Valisi Bendpey, bu durumun endişe verici olduğunu söyledi. Ülke genelinde sosyal mesafe önlemlerine uyma oranının yüzde 74 ve başkent Tahran’da yüzde 56 olduğunu kaydeden Bendpey, “Maalesef bu oran Tahran’da yüzde 10.5’e geriledi. Toplu ulaşım araçlarında da sosyal mesafe ve sağlık protokollerine riayet edilmemekte.” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak