Irak 'Bu bizi aşar' deyince, Türkiye tek başına vurdu! Düşman çatlatacak '58' detayı

Terör örgütü PKK'ya yönelik gece yarısı başlatılan Pençe-Kartal Operasyonu'na ait şifreler belli oldu. Türkiye, PKK'nın Sincar'a taşınacağı bilgisini Bağdat hükümetine vererek operasyon önerisinde bulundu. Ancak Irak "Bu bizi aşan bir güç" deyince TSK operasyonu tek başına yaptı. Arazi çok dağlık ve engebeli olmasına rağmen, operasyon planlandığı gibi 58 dakikada tamamlandı. Saat 00.00'da başladı, 00:58'de bitti.

GİRİŞ 16.06.2020 16:18 GÜNCELLEME 17.06.2020 12:25
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Irak'ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artıran terör örgütü PKK'ya önceki gece yarısı "Pençe-Kartal Operasyonu" düzenlendi. Harekat kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen 81 hedef kısa sürede imha edildi.

 

Akşam gazetesinin haberine göre; terör örgütü PKK'ya ağır darbe indirilen "Pençe-Kartal Operasyonu"na ilişkin detaylar da belli oldu.

Harekatın düzenlendiği bölgeler

İŞTE OPERASYONUN ŞİFRELERİ

 

- Kandil'in Sincar'a taşınacağı istihbaratı üzerine kapsamlı operasyon için harekete geçildi.

- Temel motto hudut ve halkın güvenliğiydi.

- Noktalar istihbaratla birlikte tespit edildi, sivil zayiat oluşmaması için sıfır hatayla çalışıldı.

- Tam isabet için belirlenen noktalar İHA ve SİHA'larla tespit edildi. Savaş uçakları için Diyarbakır ve Malatya dahil tüm üsler, ikmal için hava tankerleri kullanıldı.

- Arazi çok dağlık ve engebeli olmasına rağmen planlanan süre olan 58 dakikada tamamlandı. Saat 24.00'te başladı, 00:58’de bitti.

- Teröristlerin tüm lojistik merkezleri, cephanelik ve mevzileri tek tek vuruldu.

IRAK: BU BİZİ AŞAR

- Irak'ın toprak bütünlüğü gözetildi. Irak yönetimine PKK'nın Sincar'a taşınacağı bilgisi verildi ve operasyon önerildi. Ancak Irak "bu bizi aşan bir güç" deyince operasyonu Türkiye tek başına yaptı.

- Pençe Harekatlarıyla 1 Ocak 2020’den bu yana 456 terörist vuruldu.

- Hem hava harekatları hem de üst düzey yöneticileri hedef alan nokta operasyonlara kararlılıkla devam edilme kararı alındı.

- "Pençe-Kartal" ismi özellikle seçildi. Daha önce başlatılan pençe harekatlarının devamı ve tıpkı kartalın pençesi gibi "pençemize aldık bırakmıyoruz" anlamını taşıyor.

- Temel hedef, kadro sıkıntısı çeken ve dağılma aşamasına gelen örgütün yurt içine giremeden hareket kabiliyetini bitirmekti, harekatla başarıldı. 

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 62
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    • ABD PLANI NEDİR? “Yeter ki PKK/YPG/SDG’nin bölgesine Türk askeri girmesin, ama bunu sağlamak için PKK terör örgütü taraflarca sindirilsin. Rusya ve Esed bu konuda sürece destek versin. Rusya desteği ile Şam ve SDG acilen bir anlaşmaya varsın. Şam, SDG’nin PKK ile bir ilgisi yoktur, açıklamasını yapsın. Sonra SDG ve Şam entegrasyonu süreci başlatılsın.”
    Cevapla
  • milli jet ve siha 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahutealanin CC izniyle İnsallah en kisa zamanda harekatlarimizla ilgili bilgiler verilirken F16 yaninda esas milli uretim avci ve avci bombarduman insansiz ve hatta lazer proton ve elektromanyetik toplarla donatilmis en az 8-10 mach hizinda TFX lerimizin yaptigi harekatlar yazilara ve goruntude olur bununla beraber yaninda milli turbosaft atak gokbeyin yaninda milli turbofan Tiha akinci yaninda her tur silahli insallah en kisa zmanda milli turbojet hem siha hemde tiha insansiz araclarimizinda gok yuzunu susledigini goruruz haberlerde goruruz
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    MAŞALLAH, nerden nereye..
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    tek cagre irakin musul ve kerkükü geri almak suriyede sinir topraklarini Türkiye katmak yunandanda adalari ve trakyayi geri almak ozaman ne terör kalir nede Israelin oyunlari
    Cevapla
  • nefes. 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizleri korusun kahraman Mehmetçik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı