Rusya'dan ABD'ye son dakika Libya çağrısı

Son dakika haberleri... Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'da ateşkesin sağlanmasına destek vermesi adına ABD'ye çağrıda bulundu. Lavrov, Washington yönetiminin Libya'da ateşkesi sağlamak adına atacağı adımlardan memnuniyet duyacaklarını söyledi. Rus bakan, ABD'nin Libya'daki krizin tarafları üzerindeki etkisinin barış sürecine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Rusya'dan ABD'ye son dakika Libya çağrısı
Rusya'dan ABD'ye son dakika Libya çağrısı
GİRİŞ 17.06.2020 13:53 GÜNCELLEME 17.06.2020 14:43
Bu Habere 107 Yorum Yapılmış

Son dakika haberleri... Türkiye'nin desteğiyle darbeci Hafter'e karşı mevzi kazanan Libya Ordusunun operasyonları devam ediyor. Vatiyye Hava Üssünü aldıktan sonra başkent Trablus'un güneyinde ilerleyen ve Hafter kuvvetlerini şehre saldıramayacak kadar uzağa püskürten Libya Ordusunun yeni hedefi, ülkenin doğusundaki Sirte kenti.

 

MOSKOVA DEVREYE GİRMEYE ÇALIŞIYOR

Rusya, Türkiye'nin desteğiyle ilerleyen UMH güçlerini durdurmak için ateşkes masası kurmaya çalışıyor. Hafter'e arka çıkmasıyla bilinen Moskova yönetiminin Ankara'da yapacağı toplantı, Rusya'nın Hafter-Sisi ikilisinin açıkladığı "Kahire Bildirisi"ne benzer bir anlaşmayı masaya sunması sonucu iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenmişti.

 

Görüşmenin neden iptal edildiği belli oldu! Rusya'dan Türkiye'ye kabul edilemez teklif

RUSYA ŞİMDİ DE WASHİNGTON'UN KAPISINI ÇALDI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya'da ateşkesin sağlanmasına destek vermesi adına ABD'ye çağrıda bulundu. Lavrov, Washington yönetiminin Libya'da ateşkesi sağlamak adına atacağı adımlardan memnuniyet duyacaklarını söyledi. Rus bakan, ABD'nin Libya'daki krizin tarafları üzerindeki etkisinin barış sürecine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Rusya'nın dayatmasıyla bu adım atılmayacak! Türkiye onu masada görmek istemiyor

TÜRKİYE ATEŞKESE KARŞI DEĞİL AMA HAFTER'İ MASADA GÖRMEK İSTEMİYOR

Haber7 yazarı Taha Dağlı, dün kalem aldığı "Irak, Libya ve Suriye'de neler olacak?" adlı köşe yazısında bu duruma değinmişti. Dağlı, Libya'da Türkiye'nin Rusya'nın dayatmasıyla atılacak bir ateşkese yanaşmayacağını ve Hafter'i masada görmek istemediğini kaydetmişti. Dağlı yazısında, "Zira Rusların dayatmasıyla oturulacak bir ateşkes masasında Hafter de olacak. Ve Hafter'in içerisinde yer aldığı bir ateşkes sürecinin yaşama şansı kesinlikle yok" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 107
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Libya Hükümeti - Askeri Operasyonu Hızlı Sürdürmesi lazım .., Zaman daralıyor ... Ne kadar Toprak - Masada Oo kadar Güç demek oluyor ...
    Cevapla
  • İıo 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter düştü ateşkes yapıp ne görev yetki verilirse razı olcak Ama hafter düşmüş kabullenemiyorlar yenilgiyi Meşru zemin yapmaya çalışıyorlar şimdiden hafterde pay alsın diye
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikayi baris icin cagiriyorlar:)rusya bukadar nasil dustun turkiyeden korkusuna amerikayi tercih ediyor..bolge karissin turkiyenin basina corap orebilecek tek devletin abd oldugunu duaunuyor putin..
    Cevapla
  • kırkdort4444 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen, nokta
    Cevapla
  • oğuz türkü 3 yıl önce Şikayet Et
    Asla!.. Bizi Suriye'de sürekli oyuna getirdiler bir daha asla!
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında burayı "batı" denilen siyonist destekli abd, rusya, ab weya benzeri bir yer sömüecek, herşeyleri hazır. Ancak bunu Sinsi ! yapmak istiyorlar. Türkiye durumu Çok açıkça ortaya koydu, Zaten Mısır'da sisi şowmeni ile Rezil olmuş durumdalar, daha fazla Rezil olacak payları kalmadı. Yosa Çoktaaan üşüşürlerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı