ABD'nin Javelin antitank füzesi Ukrayna'ya ulaştı

Ukrayna'nın ABD'den satın aldığı Javelin antitank füzesi ülkeye ulaştı.

ABD'nin Javelin antitank füzesi Ukrayna'ya ulaştı
ABD'nin Javelin antitank füzesi Ukrayna'ya ulaştı
GİRİŞ 17.06.2020 23:29 GÜNCELLEME 17.06.2020 23:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Javelin antitank füzesi, mühimmat ve telsiz dahil 60 milyon dolarlık askeri malzemenin Ukrayna'ya ulaştığı belirtildi. Açıklamada, "ABD, Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ısrarla destekliyor." ifadelerine yer verildi.

ABD'NİN JAVELİN ANTİTANK FÜZESİ UKRAYNA'YA ULAŞTI

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD'ye ülkenin bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne desteğinden dolayı minnettar olduklarını dile getirdi. "ABD'nin yardımı Ukrayna'nın dış saldırganlıktan korunması açısından kritik öneme sahiptir." değerlendirmesini yapan Danilov, iki ülke arasında askeri-teknik işbirliğinin geliştiğine dikkati çekti. Danilov, "Ukrayna, savunma sanayisinin Batı'nın en iyi standartlarına uygun şekilde yenilenmesi konusunda ilgilidir." ifadelerini kullandı.

ABD, Ukrayna'ya 2018'de değeri 47 milyon dolar olan 210 Javelin antitank füzesi ve 37 Javelin fırlatma ünitesi teslim etmişti. ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen yıl Ukrayna'ya 39,2 milyon dolar değerinde 150 Javelin antitank füzesi ile 10 fırlatma platformunun satışına onay verdiğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Pöh45 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi 150 tankı imha ettin. Rusların 100 binlerce tankını ne yapacaksın? Adamın dumanını attırmazmı ruslar?
    Cevapla
  • mehmet tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    bu javelin tanki aselsanin da uretmesi lazim.Yerlileştirilmeli
    Cevapla
  • Suat 3 yıl önce Şikayet Et
    Savaşları silah kazanmaz, yürek kazanır abd ye bak javelin ile 210 milyon dolar parayı cukka etmiş. Ukraynanın elinde bulunan kornetlerde tankları ve zırhlı araçları vurur, sadece nereden ve ne mesafede vurduğun önemli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!