BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Gargaş: Hafter kararları tek taraflı alıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, ağır yenilgiler alan Halife Hafter'in tek taraflı kararlar aldığını belirtti. Gargaş'ın bu açıklamalarının Hafter'in bozguna uğradıktan sonra gelmesi dikkat çekti.

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Gargaş: Hafter kararları tek taraflı alıyor
BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Gargaş: Hafter kararları tek taraflı alıyor
GİRİŞ 19.06.2020 09:54 GÜNCELLEME 19.06.2020 09:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Katıldığı sanal bir konferansta açıklamalarını yapan Gargaş, "Bazı dostlarımız, kendi tek taraflı kararlarını aldılar. Bunu Yemen'deki Güney Geçiş Konseyi'nde ve Libya'daki General Hafter'de gördük." ifadelerini kullandı.

Gargaş tek taraflı hesapların çoğunun yanlış olduğunun ortaya çıktığını söylerken, "Bu hesaplar öyle ki bazen gerçekten kontrolünüz ya da dostlarınızın sahip olmasını istediğiniz ahlaki değerlerin bir kısmı yok." diye konuştu.

2014'TEN BERİ HAFTER'İ DESTEKLİYOR

Gargaş'ın bu açıklamalarının Hafter'in aldığı son büyük yenilgilerden sonra gelmesi ise dikkati çekti. BAE, 2014'ten bu yana Libya'daki iç savaşa müdahil olurken, meşru hükümeti devirmek isteyen Hafter'e destek veriyor. Abu Dabi yönetimi aynı zamanda Yemen'de de meşru hükümetin karşısında yer alarak, ülkenin güneyinde sözde özerklik ilan eden ayrılıkçı Güney Geçiş Konseyine destek oluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ALPASLAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya meselesi tamamen bitsin. Sonra Yemen ALLAH'IN izniyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı