Libya UMH Ordusu sözcüsü Kanunu: Türkiye bize ağabeylik yaptı

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, darbeci Halife Hafter'e seslendi: Hafter asla barışın bir parçası olmayacaksın, Terhune halkına karşı Hafter'in işlediği iğrenç soykırım suçlarını dünyaya açıklayacak uluslararası bir soruşturma bekliyoruz. Hafter'in terörist olduğunu tüm dünya gördü" dedi.

Libya UMH Ordusu sözcüsü Kanunu: Türkiye bize ağabeylik yaptı
Libya UMH Ordusu sözcüsü Kanunu: Türkiye bize ağabeylik yaptı
GİRİŞ 19.06.2020 11:16 GÜNCELLEME 19.06.2020 11:24

Libya’nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, Libya'daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Albay Kanunu, Terhune kentinin kontrol altına alınmasının ardından yapılan incelemelerde keşfedilen toplu mezarlar konusunda, uluslararası inceleme talep ettiklerini söyledi.

 

 

"TERHUNE'DE OLAN SOYKIRIM HAFTER'E GÜVENİLMEYECEĞİN KANITI"

Kanunu, “Hafter'in terörist milisleri ve Kani çetelerinin Tarhuna halkına karşı işlediği iğrenç soykırım suçlarını dünyaya açıklayacak uluslararası bir soruşturma bekliyoruz” ifadelerini kullandı. “Sürekli devam eden ihlaller, Hafter’e asla güvenmememize neden oluyor.” diye konuşan Kanunu, “Libya'nın geleceğinde Hafter için asla bir yer bulunmadığını teyit etmemizi sağlıyor. Hafterin sivilleri hedef alan bir terörist olduğunu tüm dünya gördü." dedi. Kanunu Hafter'e karşı kazanılması gereken zaferin çok yakın olduğuna dikkat çekerken, Temmuz ayına kadar Hafter'i tarihten ve ülkeden silinmesi için elinden geleni yapacaklarını aktardı.

 

 

HAFTER BARIŞIN PARÇASI OLMADI VE OLMAYACAK

Kanunu, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Hafter’in bu zamana kadar barışın bir parçası olmadığını ve olmayacağını söyleyerek, “Hafter bu zamana kadar barışın bir parçası olmadı ve olmayacak. O sadece kana susamış çeteleri ve suçluları yönetiyor. Kendimizi meşru şekilde müdafaa etmeye, var olan her yerde tehditlerin kaynağına müdahale etmeye ve Libyalıların hayatını kötüleştiren yasa dışı haydutlara son vereceğimize ilişkin kararlı olduğumuzu teyit ediyoruz” dedi.

"TÜRK ASKERİNİN SAHADAKİ YETENEKLERİNİ ÖRNEK ALIYORUZ"

Albay Kanunu,  UMH, Türkiye'nin de askeri desteğiyle birlikte daha da güçlendiğini belirterek, "Türk askeri sahada çok yetenekli. Onlardan çok şey öğrendik. Destekleri sayesinde Hafter'e karşı üst üste zaferler kazıyoruz. Şuan güçlüyüz. Türk askeri Hafter'in teröristlerine karşı mücadelemizde bize ağabeylik yaptı." diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim