ABD'nin gizemli uçağının üzerinde dikkat çeken şekiller! Ne işe yaradıkları ortaya çıktı

Northrop Grumman yan kuruluşu Scaled Composites tarafından geliştirilen Model 401'in üzerindeki ilginç şekiller, savunma uzmanlarının dikkatini çekti. Tylor Rogoway, bu şekillerin tam olarak ne işe yaradığı ve ne olduğunun belli olmadığını belirtse de, Model 401'lerin radar, elektronik, kızılötesi ve görsel iz bırakmasıyla ilgili bir testten geçtiğini düşünüyor.

GİRİŞ 19.06.2020 17:20 GÜNCELLEME 19.06.2020 17:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

The Drive'ın Warzone editörü Tylor Rogoway, ABD'nin gizli uçağı Model 401'in gövdesinde garip işaretlerin bulunduğunu bu hafta başında başka bir test uçuşu daha yaptığını ileri sürdü. Perşembe günü yayınlanan bir makalede Rogoway, Northrop Grumman yan kuruluşu Scaled Composites tarafından geliştirilen gizli uçağın, güneybatı ABD'deki Mojave Çölü üzerinden uçtuğunu ve bir F-15D savaş uçağınında ona eşlik ettiğini belirtti.

 

ŞEKİLLERİN ANLAMI

Yazar, Model 401'in tamamen gri kaplama ve kokpitin altında ve alt kuyruk bölümünde büyük renksiz elmas benzeri şekillere dikkat çekti. Rogoway'e, bu şekillerin tam olarak ne işe yaradığı ve ne olduğunun belli olmadığını belirtse de, Model 401'lerin radar, elektronik, kızılötesi ve görsel iz bırakmasıyla ilgili bir testten geçtiğini düşünüyor. Rogoway'a göre, Model 401'in Mojave Çölü üstünde uçuşu, uçağın kızılötesi imzasını azaltma çabaları arasında yürütülen bir tür kaplama testi olarak görülebilir.

 

İKİ YIL ÖNCE İLK UÇUŞUNU YAPAN MODEL 401'İN O GÖRÜNTÜLERİ

Yazar ayrıca, Model 401 uçuş testinin, Boeing'in "Loyal Wingman" insansız savaş drone da dahil olmak üzere insansız hava araçlarının gelişimini "kanıtlama" çabalarının bir parçası olduğunu ileri sürdü.

Scaled  Composites, Model 401 Ekim 2017'de ilk uçuşunu yaptıktan kısa bir süre sonra yaptığı basın açıklamsında, şirketin gelişmiş ve düşük maliyetli üretim tekniklerini göstermek ve endüstri ortaklarına ve Amerika Birleşik Devletleri hükümetine uçuş hizmetleri için araştırmalar yapmak amacıyla bunun gibi iki ürettiğini duyurdu.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 12
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bir kaç yarım yıl içinde böyle uçaklar yapabiliriz ama gerek olur mu bilmem. Allah (CC) ülkemize, ümmetimize ve DÜNYA'mıza hayırlı gelecekler nasip etsin. Hayırlısı ney ise o olsun. EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım.
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin olmadığı bir Türkiye’de hedef 2050 de dünyayı sollarız
    Cevapla
  • Bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler yoga yapıyor.ucak yapan adamı kınıyor.
    Cevapla
  • Okan 3 yıl önce Şikayet Et
    Japonya geçmişte Batıya adam gönderip işi kaptı. Gönderdikleri öğrencilerin peşlerinede adam taktılar eğer işini yapmazsan senin işini bitirecek diye. Çok değil 25 senede Rusya’ya savaş açabilecek kadar güçlendi Japonya. Bugün dünyanın en gelişmiş 7 ülkesinden biri. Biz Tanzimat'tan beri adam gönderiyoruz Batıya işi kapı gelsinler diye ama onlar bize pop getiriyor, jazz getiriyor, dans getiriyor ve onların ahlaksız yaşam biçimlerini, alfabelerini getirildiler. Japonya ise sadece teknolojilerini aldı. Ne Batıdan alfabe aldılar, ne kanun aldılar, ne kılık kıyafet aldılar teknoloji dışında hiçbir şey almadılar. Bizim gönderdiklerimize adam olsalardı bugün ABD gibi bizde böyle uçaklar yapardık.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sömürmek başka teknoloji üretmek başka. Bu ülkede de fabrikalar vardı kapatmasaydılar. Rahmetli Necmettin Erbakan hocayı şeriatçı diye istemediler. Ne biçim iş bu ? MKE Kırıkkale adında Ford motoru dışında her şeyi bize ait olan bir tank üretir ama bizimkiler gider 2. Dünya savaşında hurdaya dönmüş tankları ister. İsteseydik yapardık kardeşim batı izin vermedi diye bir şey yok. Japonya bir batı ülkesi mi ? Onlar nasıl yaptılar ? Ben sana söyliyeyim. Okan’ın dedikleri doğru. Japonya yeraltı kaynaklarını işletmeleri için batılılara verdi karşılığında da adamlarını yetiştirtti sonra batı ile işleri bitince yaptıkları anlaşmayı bozup tazminatı ödeyip kurtuldular
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    muhtesem
    Cevapla
  • DogruSoyler 3 yıl önce Şikayet Et
    Batının ilerlemesi akıl ve üretim ile değil sömürge ile olmuştur. Başkalarının malları canları ve gözyaşları üzerinden servet edindiler. O servetler ile kurdukları şirketler ile göz boyadıkları teknoloji ve bilim putunu bize kakaladılar.. Batılı olmayan ve batıya ait olmayan hiç bir yapının ilerlemesine kurdukları kukla devletler üzerinden izin vermediler.. Dünyada hüküm süren bir eşkıya düzenidir.. Şeytanı melek gibi satıp pazarlayan eşkıya düzeni..
    Cevapla
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD Dünyada 1. Numara Uçak üreticisi — Keşke Türkiyede yapabilse ... 5. - 6 Nesil Savaş uçak ✈️
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında 4.5 uncu nesiller 5. nesilin içine girebilir çünkü araç geçerleri yenileniyor... Hayırlısı ney ise o olsun. EVDEKAL alalım sağlıklıca kalalım ve kurallara uyalım.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    amin insallah kardesim.. 6ci veya 7ci nesil savas ucaklari insansiz savas ucaklari olacak. onuda biz yapiyoruz su anda testleri yapiliyor.. Allahim ummetimizin milletimizin bahtini acik etsin amin amin amin..
    Cevapla
  • BİZE ÖĞÜT 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynısına tüm dünya odaklanmıştır gizlice biz de geç kalmadan bor toryum uranyum yakıtlı süpersonic ve çok hızlı saatte 10000 km gidebilen ısınmaması için seramik kaplı otonom yapay zekalı sensörlü kıvrak hareketlisine yönelmeliyiz erkenden sürat ve sensörler araç antielektroniği ve ihayı saldırı füzelerine koruma sitemlerini de düşünmeliyiz
    Cevapla
  • olmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    işe yarasın yeter, şimdi olduğu gibi. Öyle olmıyacak hayal peşinde koşmıyalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü