Reuters duyurdu! Suriye'de ABD ile YPG arasında yeni gelişme

ABD'nin geçen hafta başta Beşar Esad ve eşi olmak üzere birçok kişi ve kuruma yaptırım uygulamaya başlaması, ülkenin kuzeyindeki terör örgütü PKK/PYD'yi panikletti. Reuters haber ajansı, terör örgütü temsilcilerinin ABD'lilerle masaya oturduğu ve "Bizi bu yaptırımlardan muaf tutun" dediğini aktardı. Reuters'ın sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı ise, "Bu yaptırımlar insani yardımları etkilemeyecektir" dedi.

Reuters duyurdu! Suriye'de ABD ile YPG arasında yeni gelişme
Reuters duyurdu! Suriye'de ABD ile YPG arasında yeni gelişme
GİRİŞ 22.06.2020 15:56 GÜNCELLEME 22.06.2020 16:01
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suriye'de Türkiye'nin ısrarlarına rağmen terör örgütü olarak sayılmayan ve ABD'nin bir "müttefiki" olarak kendini konumlandıran PKK/PYD/YPG, Washington yönetiminin geçen hafta aldığı kararla panik yaşıyor.

 

İngiliz haber ajansı Reuters, geçen hafta ABD'nin Beşar Esad ve eşi Esma Esad başta olmak üzere birçok kurum ve kişiye uygulamaya başladığı yaptırımların ardından ülkenin kuzeyindeki terör örgütü temsilcilerinin ABD'lilerle görüşmeye başladığını aktardı. Haberde ülkenin kuzeyinde bulunan teröristler, Esad üzerindeki ekonomik ve siyasi baskıyı artırmak için başlatılan yaptırımlardan muaf tutulmak istediklerini açıkladı.

ABD'den Beşar Esed ve eşi Esma Esed için çarpıcı karar

 

Reuters'a konuşan terör örgütü yetkilisi, "Bu yaptırımların bölgeye etkisi olacak, Suriye poundu değer kaybedecek. Irak sınırı zaten kapalıydı ve ekonomik bir abluka içindeydik zaten fakat bu durum da ticareti zayıflatacak. Bize otonom bölgelerin bu yaptırımlardan muaf tutulacağını söylediler ama bunun nasıl olacağını söylemediler" ifadesini kullandı.

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'ın sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı, "Bu yaptırımlar insani yardımları etkilemeyecektir" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Terim 3 yıl önce Şikayet Et
    Orya doğuda ABD avrupanın atadığı valiler yonetiyorsa o sistemi ülkemizi bölmek için yapacaklar uyann 81 milyon bizi köle yapacaklar içimizdeki hainler onların garsonu olacak halk ta köle olacak uyanın oyun buyuk
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    La onlar insan değil ki , hepsi gözü dönmüş insan katili.
    Cevapla
  • John Wick 3 yıl önce Şikayet Et
    hangi insani yardım, iblis abd?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!