Sisi'nin tehdidi sonrası ABD'den ilk açıklama

ABD, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin gerek duyulması halinde ordusunun sınır dışında askeri görevde bulunabileceğini açıklamasının ardından Libya'da "tüm taraflara ateşkese bağlı kalmaları" çağrısında bulundu.

Sisi'nin tehdidi sonrası ABD'den ilk açıklama
Sisi'nin tehdidi sonrası ABD'den ilk açıklama
GİRİŞ 22.06.2020 16:45 GÜNCELLEME 22.06.2020 17:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Güvenlik Konseyinin Twitter hesabında, "ABD, Libya'da tüm taraflarda çatışmanın tırmandırılmasına şiddetle karşı çıkıyor. Taraflara ateşkese bağlı kalmaları ve derhal müzakereleri sürdürmeleri çağrısı yapıyoruz. Birleşmiş Milletlerin 5 artı 5 görüşmeleri, Kahire Bildirgesi ve Berlin süreci yoluyla ilerleme inşa etmeliyiz" paylaşımı yapıldı.

 

SİSİ'NİN TEHDİDİ

Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi, geçen cumartesi günü, Libya sınırı yakınlarındaki Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti. Libya'daki kabileleri ve aşiretleri eğitip silahlandıracaklarını aktaran Abdulfettah es-Sisi, "Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız. Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun" ifadesini kullanmıştı.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Acilen sirte ve cufra alınmalıdır, bu gelişmeler bizi buna mecbur bırakıyor.
    Cevapla
  • HavHav 3 yıl önce Şikayet Et
    Bağla köpeğini ameriko, yoksa kırarız bacağını
    Cevapla
  • bozkurt 3 yıl önce Şikayet Et
    senin ordun anca bizim sempt pazarında salatalık satar.
    Cevapla
  • SOYSALMEDYA 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahanda bağlı olduğu sahibi konuştu, artıkın bişeyler olabilir... Bu sisi hain Hainlerin sonu cehenneme , kendi milletine hain, aslında BÖYLE adamları kendi halkı da sevmez...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması