Koronavirüse yakalanan Honduras Devlet Başkanı Hernandez'e oksijen tedavisi

Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez, koronavirüs ile verdiği mücadeleye devam ediyor. Hernandez’ın doktoru Yarbay Juan Diaz, Honduras Devlet Başkanına oksijen tedavisi yapıldığını söyledi.

Koronavirüse yakalanan Honduras Devlet Başkanı Hernandez'e oksijen tedavisi
Koronavirüse yakalanan Honduras Devlet Başkanı Hernandez'e oksijen tedavisi
GİRİŞ 24.06.2020 11:39 GÜNCELLEME 24.06.2020 11:39

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs tespit edilen Honduras Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez’in sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi. Başkent Tegucigalpa'daki askeri hastanede çalışan doktor Yarbay Juan Diaz, Hernandez’in sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Hernandez’in doktoru, Honduras Devlet Başkanının hastaneye kaldırılmasının ardından oksijene ihtiyaç duyduğunu söyledi. Diaz, Devlet Başkanı Hernandez’in sağlık durumunun istikrarlı olmadığını ifade ederek “Devlet Başkanı durumunun bazen iyi, bazen de nefes darlığı çekiyor ve ateşi yükseliyor” dedi.

Herrnandez ile eşi ve Hernandez'in iki yardımcısında geçtiğimiz hafta korona virüs tespit edilmiş ancak, Hernandez, smeptomlarının hafif olduğunu ifade ederek çalışmalarını evinden sürdürmeye başlamıştı. Durumu ağırlaşan Hernandez daha sonra hastaneye kaldırılmıştı.

Öte yandan Honduras'ta koronavirüs toplam vaka sayısı 13 bin 943’e yükselirken, 405 kişi de hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi