Darbeci Hafter'i destekleyen Yunanistan'dan itiraf gibi açıklama

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos, Libya'da darbeci Hafter'e yönelik, 'Destek vermiş olduğumuz Hafter, savaşı kaybetmekte ve sayılı siyasi günleri kalmakta' dedi.

Darbeci Hafter'i destekleyen Yunanistan'dan itiraf gibi açıklama
Darbeci Hafter'i destekleyen Yunanistan'dan itiraf gibi açıklama
GİRİŞ 24.06.2020 18:59 GÜNCELLEME 24.06.2020 19:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Thanos Dokos, Yunan medyasına açıklamalarda bulundu. Dokos, Libya’da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) karşı darbeci General Halife Hafter’e destek verdiklerini ifade etti. Dokos, Libya’daki son duruma yönelik yaptığı açıklamada, "Bizim güvenip destek vermiş olduğumuz Hafter, öyle görünüyor ki savaşı kaybetmekte ve sayılı siyasi günleri kalmakta" şeklinde konuştu. Dokos, Yunan hükümetinin Hafter’e bağlı birliklerin UMH güçlerine karşı yeterli kapasitede olmadığını kabul ettiğini belirtti.

 

 

Dokos’un söz konusu açıklamalarının ardından Yunan tarafında darbeci Hafter’in Libya’daki savaşı kaybetmiş olduğu yönünde yorumlar yapılmaya başlandı.

Öte yandan Türkiye ile Libya arasında "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat"ın imzalanmasının ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya’ya giderek Hafter ile görüşmüştü. Daha sonra darbeci Hafter, Yunan yetkililer tarafından Atina’da kabul edilmişti.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • kahramanmaraş. 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan yetkililer size söylüyorum, Türkiyesiz bir Doğu Akdeniz olamaz. Uyanın size en faydalı ve en yakın Türkiye olacaktır. Fanatiklik yapmaya gerek yok. Ülke çıkarları en kutsal olandır. Ülkenizin çıkarı Türkiye ile dost geçinmededir.
    Cevapla
  • Kuvayi Milliye 3 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuz bir çok cepede savasıyor,masraf çok. biran önce libyayı halledip biraz akar yapmalı.sonra fazla açılmadan biraz ates düsürülüp soğutma taktiği yaparak keferenin hazım etmesi için zaman tanımalı
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    bir darbeciyi desteklediğinizi itiraf ediyorsunuz, bu utanç size yeter. tabi utanacak yüzünüz varsa
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    yorgo daha gelip reisin elini öpecen fazla deel az galdı hele şu virusün ilacı bulunsun
    Cevapla
  • hollandadan 3 yıl önce Şikayet Et
    biz nekadar iyi niyetli milletiz Allah hamd ve senalar olsun. elin gavuru yardim dilese yinede geri cevirmeyiz islam la alakali tabi lakin arablarda musluman yapmiyor yapmaz en azindan cogu ama turklerde merhamet var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eyüpsultan'da okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki zanlının ifadesi belli oldu
Sinvar'ın teklifi İsrail'in sinirlerini bozdu!