ABD'den skandal adım: Terör örgütü PKK/YPG'ye 21 milyon dolarlık yardım

Beşşar Esed rejimi ile destekçilerine yaptırım öngören 'Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası'nın yürürlüğe girmesinin ardından ABD'li yetkililerin, terör örgütü YPG/PKK'ya destek olarak 21 milyon dolar verdiği öğrenildi. ABD Dışişlerinden ise konuyla ilgisi olmayan bir açıklama geldi.

ABD'den skandal adım: Terör örgütü PKK/YPG'ye 21 milyon dolarlık yardım
ABD'den skandal adım: Terör örgütü PKK/YPG'ye 21 milyon dolarlık yardım
GİRİŞ 26.06.2020 12:32 GÜNCELLEME 26.06.2020 12:32
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Esed rejimi ile destekçilerine yaptırım öngören Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası'nı 17 Haziran'da uygulamaya koyan ABD, terör örgütü YPG/PKK'ya sahip çıktı. ABD'li yetkililerin, söz konusu yasadan etkilenmemesi için YPG/PKK'ya 21 milyon dolar nakit yardımında bulunduğu ortaya çıktı.

 

Yasanın yürürlüğe girmesinden bir gün sonra maddi destekle rahatlayan terör örgütü, işgalindeki bölgelerde ödediği maaşlara yüzde 150 oranında zam yaptı. Bu yardımın tek sefere mahsus olmadığını aktaran kaynaklar, ABD'li yetkililerin, terör örgütünün ihtiyaç duyması halinde benzer destekler sağlamayı vadettiğini belirtti.

ABD DIŞİŞLERİ İNKAR ETTİ, KOALİSYONDAN NET YANIT GELMEDİ

 

Örgüte yardım konusu sorulan ABD öncülüğündeki DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu Sözcülüğü, konunun muhatabı olarak ABD Dışişleri Bakanlığını gösterirken, ABD Dışişleri ise konuyla ilgisi olmayan genel nitelikli bir açıklama yaptı.

Koalisyona yeniden “SDG'ye (YPG/PKK) doğrudan mali yardımda bulundunuz mu?” sorusu yöneltilmesi üzerine Sözcü Albay Myles Caggins, SDG adını kullanan YPG/PKK’ya koronavirüsü (Kovid-19) önleme ve sağlık yardımı için 1,2 milyon dolar verdiklerini belirtti. Caggins'e, "Aylar önceki sağlık yardımları değil Sezar Yasası nedeniyle nakit para yardımında bulundunuz mu?" diye sorulması üzerine ise bu kez ABD Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık kendilerinin örgüte herhangi bir maddi yardımda bulunmadığını kaydetti.

Böylece ABD öncülüğündeki Koalisyon, tespit edilen son nakit yardımına ilişkin net açıklama yapmaktan kaçındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Alperen 3 yıl önce Şikayet Et
    Irak ve suriye sınır boyunca aynı anda binlerce cnr füzesi fırtına obüs topu 3 gün bütün askeri depoları kışlaları saniye aksatmadan vursa İncirlik kapatılsa 90 larda ıraka girildiği gibi komando tugayları komple dalsa Abd bu ekonimisi ile hayatta bizimle savaşmaz fırsat kaçmadan girmemiz lazım
    Cevapla
  • Türküngücü 3 yıl önce Şikayet Et
    yerle bir olasın terörist abd
    Cevapla
  • Has Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine ''Bozacının şahidi Şıracı'' oyunu.
    Cevapla
  • Bitlis li 3 yıl önce Şikayet Et
    En büyük terörist amerika.siyah lari köle olarak gören kafa Amerika
    Cevapla
  • Dermanbey 3 yıl önce Şikayet Et
    Iraki ve Suriyeyi almamiz sart oldu bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti