NYT: Rusya'dan ABD askerlerini öldürene ödül

New York Times gazetesinde yer alan haberde, Rusya'nın Taliban militanlarına ABD askerlerinin öldürülmesi için para teklif ettiği iddia edildi.

NYT: Rusya'dan ABD askerlerini öldürene ödül
NYT: Rusya'dan ABD askerlerini öldürene ödül
GİRİŞ 27.06.2020 11:13 GÜNCELLEME 27.06.2020 11:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

New York Times (NYT) gazetesinin ABD'li istihbarat yetkilileri ve bulgularına dayandırdığı haberine göre, Avrupa'da suikast girişimleriyle de bağlantısı olan Rus istihbarat birimi, Taliban militanlarına Afganistan'daki Amerikan askerini öldürmeleri için para teklif etti.

 

ABD'li yetkililerin, Rusya'nın Amerikan askerini öldürmeleri için militanlara para teklif ettiği istihbaratını, yakalanan Taliban mensuplarının sorgusu sırasında öğrendiği aktarıldı.

Söz konusu istihbaratın ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Güvenlik Konseyi ile mart ayında paylaşıldığı belirtilen haberde, yönetimin diplomatik nota ile durumun Moskova'ya bildirilmesinden birtakım yaptırımlar uygulanmasına kadar çeşitli seçenekleri görüştüğü kaydedildi.

 

ABD'li bazı yetkililer ise Rusya'nın ABD ile Taliban arasındaki barış görüşmelerini baltalamak için bu tür bir adım atmış olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Haberde Taliban militanlarına para teklif eden Rus askeri istihbarat biriminin aynı zamanda İngiltere'nin Salisbury kentinde çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia'yı zehirlemekle suçlanan G.R.U. olarak da bilinen birimle bağlantısı olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın kimseden korkusu yoktur.İsterse ABD'yi bile işgal eder.
    Cevapla
  • 9finduk 3 yıl önce Şikayet Et
    Rus musun nesin , ne cins adamlar var hey yarabi ya...
    Cevapla
  • Anonim 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle bir yazdın ki okuyan seni rus sanacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!