Siyahi protestocuları silahları ile püskürttüler

ABD'de devam eden siyahi protestoları ülkenin hemen her yanında sürüyor. Missouri eyaletine bağlı St.Louis kentinde bir evin bahçesini basan siyahileri, ev sahiplerinin silahlarıyla bahçeye çıkması sonucu püskürtüldü. Film sahnelerini aratmayan o anlar kameraya kaydedildi.

GİRİŞ 29.06.2020 10:15 GÜNCELLEME 29.06.2020 15:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

George Floyd'un 25 Mayıs'ta öldürülmesinin hemen ardından başlayan siyahi eylemleri, ABD'de büyük bir yıkıma sebebiyet verdi. Kitlesel itaatsizlik, yağma ve isyanlara yol açan eylemler, siyahiler tarafından sürdürülüyor.

 

 

Black Lives Matter hareketinin öncülük ettiği eylemlerden biri de Missouri eyaletinin St. Louis kentinde yaşandı. siyahi protestocular biz evin bahçesini bastı. Mark ve Patricia McCloskey çifti evlerinin önüne çıkıp, göstericilere mahalleden uzak durmalarını söyleyerek, göstericilere silah çekti.

SİLAHLI KARŞILIK

Polislerin adeta çaresiz kaldığı eylemde, yağma ile karşı karşıya kalan ev sahipleri kendi evlerini korumak için göstericilere silah çekti. Karı koca siyahilerin üzerlerine silah ve tüfeklerle yürüyüp göstericileri bahçelerinden çıkartmaya çalıştı.

 

 

FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI

Bir süre sonra eylemciler bahçeden olaysız bir şekilde çıkarken, o anların kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlar, sosyal medyada en çok paylaşılan görüntülerden biri olurken, video ve kareler film sahnelerini aratmadı.

‘BELEDİYE BAŞKANI ÖZÜR DİLEMİŞTİ’

Cuma günü sosyal medyada canlı yayın sırasında Belediye Başkanı Krewson, St. Louis Metropolitan Polis Departmanı’nı kapatmak isteyen kişilerin, kendisine gönderilen mektuplarındaki isimleri ve tam adreslerini yayınladı. Yayınlanan görüntüler bir süre sonra sosyal medya Krewson’ın hesabından kaldırıldı ve Krewson aynı gün bir özür mesajı yayınlamıştı.

George Floyd'un gözaltında polis tarafından öldürülmesi sonrası siyahilere uygulanan ayrıcalık ve şiddet bir kez daha hatırlara geldi. ABD polisleri daha öncede pek çok siyahiye gözaltında şiddet uygulayarak ölümlere yol açmıştı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Atilla kaan düzenli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bian Arınma gecesi filmi geldi :D
    Cevapla
  • k-keskin 3 yıl önce Şikayet Et
    utanmadan birde ülkelerine özgürlük heykeli diktiler
    Cevapla
  • yörükoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bazen zenginlik başa bela olabiliyor alın size küçük bir örnek
    Cevapla
  • fb li 3 yıl önce Şikayet Et
    vahşi amerika hayaller ve özgürlükler ülkesi :)
    Cevapla
  • Levent 3 yıl önce Şikayet Et
    Siyahiler de abarttı iyice zaten yağmalama yıkma sonra ırkcı oluyosun karşılık verince
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama