İngiltere Başbakanı Johnson'dan İsrail'e 'İlhak planından vazgeç' çağrısı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İsrail'e işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan bazı bölgeleri "ilhak" planından vazgeçmesi çağrısında bulundu.

İngiltere Başbakanı Johnson'dan İsrail'e 'İlhak planından vazgeç' çağrısı
İngiltere Başbakanı Johnson'dan İsrail'e 'İlhak planından vazgeç' çağrısı
GİRİŞ 02.07.2020 00:52 GÜNCELLEME 02.07.2020 03:57
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail'in Yediot Aharonot gazetesinde yayımlanan makalesinde Johnson, "ilhakın" uluslararası hukuka aykırı olacağı uyarısında bulundu. 

 

 

"İsrail'in arkadaşı olarak, ilhak etmemeye çağırıyorum" başlıklı makalesinde Johnson, Filistin topraklarının "ilhak" edilmesi planından üzüntü duyduğunu belirtti.

''İSRAİL'İN UZUN VADELİ PLANLARINA TERS''

 

 

Johnson, İsrail'in "ilhakla" sınırlarındaki güvenliğin sağlanması yönündeki hedefinin başarıya ulaşamayacağından endişe duyduğunu  ve planın İsrail'in uzun vadeli çıkarlarına ters düştüğünü ifade etti.

"İlhakın" İsrail'in Arap ülkeleri ve İslam dünyasıyla ilişkilerinde kaydettiği ilerlemeyi tehlikeye atacağı uyarısında da bulunan Johson, "Umarım ilhak planı uygulanmaz. Uygulanması halinde, İngiltere, her iki tarafın (Filistin-İsrail) üzerinde mutabık kaldıkları dışında, 1967 sınırlarındaki hiçbir değişikliği tanımayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Tarafların enerjilerini Filistin-İsrail sorununun çözümü için müzakere masasına dönme konusunda harcaması gerektiğin kaydeden Johson, "Kalıcı barışın sağlanmasının önündeki engelleri küçümsemiyorum. Çok fazla çaba sarf edildi. Izak Rabin dahil olmak üzere birçok kişi en yüksek bedelleri ödedi, fakat Yahudi halkının ana vatanı İsrail için gerçek ve kalıcı güvenliğin sağlanmasının tek yolunun, hem İsrailliler hem de Filistinliler için adalet ve güvenliği sağlayan bir çözümden geçtiğine inanıyorum. Bunun imkansız olduğuna inanmayı reddediyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Balfour Deklerasyonuyla İngiltere'nin İsrail'in kurulmasına katkı sunmasından dolayı gurur duyduğunu belirten Johson, "Fakat bu hem İsrailliler hem de Filistinliler için adalet ve kalıcı barış bağlayan bir çözüm bulunana kadar bitmemiş bir iş olarak kalacak. Bunu başarmanın tek yolu her iki tarafın da müzakere masasına dönmesidir. Hedefimiz bu olmalı. İlhak sadece bizi bu hedeften uzaklaştırır." cümlelerine yer verdi.  

YORUMLAR 7
  • qqqq 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kemik kavgasi
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail devletinin kurulmasından gurur duyuyorum diyor..sonrada ilhak etmeyin..Yahudi sermayesini dusunuyor..bitaraftanda Hıristiyanlık inancını..
    Cevapla
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam Kastamonu lu muydu?
    Cevapla
  • Hakik 3 yıl önce Şikayet Et
    Yok be dedesinin dedesinin anası çankırı lı mı ne
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    çankırı lı
    Cevapla
  • mazlum 3 yıl önce Şikayet Et
    kim bilir ne hedefleriniz var buyuk israil projesi olmasın nilden fırata yahudi maşaları abd ingiltere
    Cevapla
  • Cengiz küçük 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok güzel alı başında ve doğru bir fikir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız