Hafter'in milisleri pişman: Trablus'a saldırmak büyük bir hataydı

Libya'da meşru ordunun işgal altındaki bölgelerde ilerleyişi devam ederken, Hafter saflarında savaşan milisler kaçışlarını sürdürüyor. Özellikle Türkiye'nin hava desteği ile önemli avantaj elde eden Libya ordusu karşısındaki milisler savaşta olmaktan büyük pişmanlık duyuyor. TRT Haber'de yer alan habere göre, iki eski yüzbaşı Hafter saflarında savaşmaktan duydukları pişmanlıklarını anlattı.

GİRİŞ 02.07.2020 12:17 GÜNCELLEME 02.07.2020 12:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Libya ordusu Türkiye'nin desteğiyle sahada büyük bir avantaj elde etti. Türkiye'nin verdiği destek Hafter milislerinin korkulu rüyası haline gelirken, bölgedeki güç üstünlüğü Hafter saflarını korku ve paniğe sevk ediyor.

 

 

Libya'da darbeci Hafter saflarında savaşırken yakalanan ve adalet karşısına çıkmayı bekleyen milisler pişmanlıklarını anlattı. Eski yüzbaşı pişmanlığını belirterek, "Şu anda görüyorum Libyalıların kanı akıyor. Başlangıç da hataydı, Trablus'a hücum etmemiz de hataydı." dedi.

 

 

"ONLARI ORDU OLARAK GÖRÜYORDUM"

Eski yüzbaşı, nasıl yanıldığını anlatıyor:

"Adım İsa Emir El Guravi, 32 yaşındayım rütbem yüzbaşı. Hafter'e bağlı güçlere 2017'de Bingazi'de katıldım. Kendi irademle katıldım. Çünkü onları ordu olarak görüyordum. Eğitim kamplarında yeni katılan milisleri yetiştiriyordum. Kimse bu ülkenin böyle olmasını istemez. Ben de istemedim. Hafter'in şahsıyla alakam yok. Hafter'in askeri değilim. Ordunun askeriyim."

Hafteri kendi saflarında savaşanları Libya ordusu için savaştıklarına inandırmış.

"BAŞLANGIÇ DA HATAYDI, TRABLUS'A HÜCUM ETMEMİZ DE HATAYDI"

Hafter'in Trablus'u ele geçirme talimatından hemen sonra esir düşen bir diğer milis Ömer Muhammed Ahmed Bekri. Darbeci generalin saflarına 2019'da katılmış.

Eski yüzbaşı, pişmanlığını şu sözlerle anlatıyor: "Şu anda görüyorum Libyalıların kanı akıyor. Başlangıç da hataydı, Trablus'a hücum etmemiz de hataydı. 2019'un Nisan ayı başında Trablus'a barış yoluyla gireceksiniz dediler. Ama orada yakalandık. Libya ordusunun kazanacağını beklemiyordum."

Hafter saflarında savaşırken yakalanan iki eski yüzbaşı adalet karşına çıkacak.  

KAYNAK: TRT HABER
YORUMLAR 3
  • yörükoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    onun için çoğu yabancı savaşcılar dışarıdan gelenler karıştırıyorlar halk iki arada bir derede kalıyor Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • IsmailC* 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya insanı cana yakındır.insanın fıtratındandır hataya sürüklenebilir.Müslümanı müslümana kırdırıp üstüne üstüne bu insanların haklarını gasp eden zalimler topluluguna Allah cc fırsat vermesin.
    Cevapla
  • said 3 yıl önce Şikayet Et
    harcanabilir insan gücü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu