Trump: Okulların açılması için baskı yapacağım

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapatılan okulların sonbaharda açılması için eyalet valilerine baskı yapacağını açıkladı.

Trump: Okulların açılması için baskı yapacağım
Trump: Okulların açılması için baskı yapacağım
GİRİŞ 08.07.2020 06:04 GÜNCELLEME 08.07.2020 10:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump, Kovid-19 salgını önlemlerinin ardından okulların yeniden açılma programına ilişkin Beyaz Saray'da bir yuvarlak masa toplantısı düzenledi.

 

Buradaki konuşmasında Demokratların 3 Kasım'daki seçimlerde avantaj sağlamak için okulların kapalı kalmasını istediğini savunan Donald Trump, "Okulların yeniden açılması konusunda siyasi açıklamalar yapılmasını ya da bu durumun siyasi nedenlerle kullanılmasını istemiyoruz" dedi. 

Okulların kapalı kalmasının birçok öğrenciyi zor durumda bıraktığına dikkati çeken Trump, "Eyalet valilerine ve diğer tüm yetkililere, okulların sonbahar döneminde açılması için çok fazla baskı uygulayacağız" ifadesini kullandı. 

 

ABD Başkanı, ülkede son günlerde artan vaka sayısının nedeninin de test sayılarının artması olduğunu ve genç nüfusun virüsle iyi bir mücadele verdiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Orhan Hak 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklarda sosyal mesafe yok doğal olarak okullarda da sadece temizlik ve maske şartı ile Eğitim Öğretim başlamalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık