Almanya'dan ikinci dalga açıklaması: Tehlike gerçek!

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga tehlikesinin gerçek olduğunu söyledi.

Almanya'dan ikinci dalga açıklaması: Tehlike gerçek!
Almanya'dan ikinci dalga açıklaması: Tehlike gerçek!
GİRİŞ 13.07.2020 13:01 GÜNCELLEME 13.07.2020 13:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Spahn Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler ile Berlin'de düzenlediği ortak basın toplantısında halka salgınla mücadele kapsamında hijyen kurallarına uyma çağrısında bulunarak, "Koronavirüste ikinci dalga tehlikesi gerçek" ifadesini kullandı.

Özellikle tatil döneminde herkesin salgın konusunda daha dikkatli olmasını isteyen Spahn özellikle İspanya'nın Mayorka Adası'na giden tatilcilerin davranışlarından duyduğu endişeleri dile getirdi.

"ISCHGL OLMASINA İZİN VERMEYİZ"

Mayorka Adası'nda tatil yapanların eğlence ve kutlama yaparken hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymadıklarına ilişkin haberlerin Alman medyasında geniş yer bulması üzerine Spahn, "Mayorka'nın ikinci bir İschgl olmasına izin veremeyiz" dedi.

Avusturya'nın kayak merkezi İschgl'deki kutlamalar, Almanya'da koronavirüsün yayılmasında başlangıç ​​noktalarından biri olarak görülüyor.

ALMANYA'NIN TEST KAPASİTESİ

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler de Almanya'da test kapasitesinin haftada bir milyondan fazla olduğunu söyledi.

Wieler özellikle tatilcilerin havalimanlarında daha dikkati davranmalarını isteyerek, "Tatilde ve dönüşte maske takılmaya devam edilmeli."  uyarısında bulundu.

Wieler Almanya'da vaka sayısı 198 bin 963 olarak açıklarken Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının ise 9 bin 64 olduğunu belirtti. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • PKAKA başınıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafayla daha çok dalgalar vuracak sizi. Daha Tsunami gelmedi. Mazlumların ahı kalır mı sandınız. Az daha durun hele biz PKK yi yok etmek üzereyiz. Biz yok edince buradakileri,onlar sizden Berlin kantonu kurmayı talep edecekler.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehenneme kadar yolları var. Terörist sevicilerinin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!